Succes en tegenslag voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team in ONK in Axel

dinsdag 29 mei 2012

Voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team stond op tweede Pinksterdag de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Axel. Voor het eerst in de geschiedenis werd er een wedstrijd om het ONK op dit circuit verreden. Het circuit heeft een zanderige ondergrond met een aantal mooie schansen en ritmesecties.

Zowel Mike Kras als Micha Boy de Waal hadden een goede voorbereiding gehad op deze wedstrijd en hadden er zin in om er tegenaan te gaan. Ook het Suzuki materiaal was door de monteurs tip top in orde gemaakt zodat de basis voor een succesvolle crossdag was gelegd. Door de zonnige weersomstandigheden lag het circuit er perfect geprepareerd bij en de rijders waren dan ook enthousiast om de baan op te gaan. Nadat ze in de vrije training de juiste lijnen hadden gevonden, ging het gas in de tijdtraining vol open om een goede tijd op de klokken te zetten. Dit lukte goed en dit resulteerde in een zevende tijd voor Mike en een achtste tijd voor Micha Boy.

Mike pakte in de eerste manche een goede start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging lekker en Mike kon het hoge tempo goed volgen. Na een aantal ronden nam hij de vierde plaats in handen en voor het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een derde plaats. De tweede man had opdat moment al een klein gaatje die Mike niet meer dichtgereden kreeg. Tevreden kwam hij op een derde plaats over de finish. In de tweede manche kende Mike tegenslag want achter het starthek kreeg hij te kampen met een kapotte bougie waardoor zijn motor niet wilde starten. Hierdoor moest Mike teleurgesteld terugkeren naar het rennerskwartier. Vanwege de tegenslag in de tweede manche eindigde Mike in het dagklassement op een negende plaats en staat na zes wedstrijden op een zevende plaats in de tussenstand.

Micha Boy kwam in de eerste manche niet goed weg bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. In het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking waarbij zijn radiateur lek raakte. Micha Boy reed wel door maar moest na een aantal ronden de wedstrijd verlaten omdat al het koelwater op was. Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ook in deze manche slaagde hij er niet in om een goede start te pakken en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Met constante rondetijden kwam hij terug naar voren en wist na een sterk eindschot nog op een mooie zevende plaats over de finish te komen. In het dagklassement eindigde hij op een veertiende plaats en in de tussenstand om het ONK MX2 staat hij na zes wedstrijden op een achtste plaats.

Aankomend weekend staat voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Uitslagen ONK MX2 in Axel:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Erik Eggens
3 Mike Kras
4 Glenn Coldenhoff
5 Jake Nicholls
DNF Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Jake Nicholls
3 Pascal Rauchenecker
4 Glenn Coldenhoff
5 Erik Eggens
7 Micha Boy de Waal
DNF Mike Kras

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jake Nicholls 38 Pnt
3 Erik Eggens 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt
5 Pascal Rauchenecker 30 Pnt
9 Mike Kras 20 Pnt
14 Micha Boy de Waal 14 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 290 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 209 Pnt
3 Jake Nicholls 197 Pnt
4 Erik Eggens 185 Pnt
5 Joel Roelants 167 Pnt
7 Mike Kras 133 Pnt
8 Micha Boy de Waal 101 Pnt

BUSINESS PARTNERS