Positieve start voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team in de ADAC Series

maandag 16 april 2012

Amsterdam - De Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders Micha Boy de Waal en Mike Kras hebben tijdens de eerste wedstrijd om het ADAC MX Masters Kampioenschap in Furstlich Drehna goede resultaten neer weten te zetten. Micha Boy wist bij de youngsters beslag te leggen op een vijfde plaats in het dagklassement en Mike Kras eindigde in de Masters klasse op een zesde plaats.Het circuit van Furstlich Drehna heeft een zanderige ondergrond met een aantal mooie sprongen erin. Op zaterdag was het weer slecht te noemen. Het regende van tijd tot tijd en ook stond er een strenge wind. Micha Boy zat in de kwalificatie lekker in zijn ritme. Hij slaagde erin om een goede ronde neer te zetten en hoefde niet extreem aan te zetten om de training af te kunnen sluiten op een derde tijd in zijn groep. De rijder uit Veen mocht hiermee in beide manches op zondag als zesde oprijden naar het starthek. Mike Kras zette in de sterk bezette Masters klasse een vierde tijd neer in zijn groep en was hiermee verzekerd van een achtste startplaats.

Nadat Micha Boy op zondagochtend in de warm up een derde tijd neer had weten te zetten met slechts een verschil van twee tienden van een seconde op de snelste, begon hij met veel zelfvertrouwen aan de eerste manche. Toen het starthek viel kwam hij redelijk goed weg bij de start maar helaas kwam hij in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking en viel. Vanaf een achtendertigste plaats moest hij terug naar voren proberen te komen en zette een hoog tempo in. Met snelle rondetijden wist de Waal de ene na de andere rijder te passeren en wist dankzij het goede doorzetten terug te komen naar een vierde plaats. Tevens liep Micha Boy nog in op de top drie maar omdat het gat te groot was nam hij in de slotfase geen risico’s meer en koos voor de vierde plaats.In de tweede manche kwam de Waal op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. In deze manche kwam hij iets minder goed in zijn ritme en het duurde dan ook even voordat hij zich had op weten te werken naar een twaalfde plaats. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en kreeg hij een beter ritme te pakken. De rijder uit Veen werkte zijn Beursfoon Suzuki langs verschillende concurrenten en wist de tweede manche af te sluiten op een zesde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement.

Mike Kras wist in de eerste manche van de Masters klasse kopstart te pakken. Het rijden ging lekker met de rijder uit Fijnaart en wist zich in het sterke deelnemersveld goed staande te houden. Ondanks dat Mike heel iets last kreeg van opgepompte armen kon hij het tempo goed vasthouden en wist op een vijfde plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kwam Mike goed weg bij de start en dook op een derde plaats de eerste bocht in. Lange tijd hield hij zich staande op een derde plaats maar omdat hij even zijn ritme verloor moest hij een aantal plaatsen prijsgeven. Mike wist zich in het tweede deel van de wedstrijd weer te herpakken en kwam nog terug naar een mooie zevende plaats. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een zesde plaats.

In het Paasweekend staat voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team de Grand Prix van Valkenswaard op het programma.

Uitslagen ADAC MX Masters in Furstlich Drehna:

MX Masters:

Eerste manche:
1 Xavier Boog
2 Jordi Tixier
3 Stefan Kjer Olsen
4 Marcus Schiffer
5 Mike Kras

Tweede manche:
1 Marcus Schiffer
2 Xavier Boog
3 Jordi Tixier
4 Petar Petrov
5 Stefan Kjer Olsen
7 Mike Kras

Daguitslag:
1 Xavier Boog 47 Pnt
2 Marcus Schiffer 43 Pnt
3 Jordi Tixier 42 Pnt
4 Stefan Kjer Olsen 36 Pnt
5 Petar Petrov 32 Pnt
6 Mike Kras 30 Pnt

MX Youngsters:

Eerste manche:
1 Ron Noffz
2 Donny Bastemeijer
3 Jeremy Seewer
4 Micha Boy de Waal
5 Pauls Jonass

Tweede manche:
1 Donny Bastemeijer
2 Ron Noffz
3 Lars van Berkel
4 Peter Irt
5 Jeremy Seewer
6 Micha Boy de Waal

Daguitslag:
1 Donny Bastemeijer 47 Pnt
2 Ron Noffz 47 Pnt
3 Jeremy Seewer 36 Pnt
4 Lars van Berkel 34 Pnt
5 Micha Boy de Waal 33 Pnt

BUSINESS PARTNERS