Nikolaj Larsen knokt zich naar een WK punt

maandag 27 april 2009

Nikolaj Larsen uit het Beursfoon Suzuki Team heeft zondag bij de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Hollandse Valkenswaard een WK punt weten te scoren. Larsen begon in beide manches overtuigend aan de wedstrijd maar moest in zowel de eerste als de tweede manche na twintig minuten het tempo iets laten zakken waardoor er niet meer inzat dan een twintigste en een vijfentwintigste plaats.

Op zaterdag begon Nikolaj overtuigend aan het weekend in Valkenswaard. Op het technische circuit stuurde hij zijn goed geprepareerde Beursfoon Suzuki in een hoog tempo over het circuit in de vrije training en zette een mooie achtste tijd op de klokken. Ook in de pre kwalificatietraining ging het lekker met de talentvolle Deen en met een vertrouwd gevoel begon hij later op de dag aan de kwalificatieheat. Hierin zat hij er na het vallen van het starthek niet goed bij omdat hij op het startveld werd ingesloten. Pas op een achtentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en moest dus een inhaalrace gaan rijden. Nikolaj kwam gecontroleerd rijdend terug naar voren en kwam na een zwaar bevochten wedstrijd op een negentiende plaats over de finish.

In de eerste manche vertrok de Suzuki als een speer toen het starthek naar beneden klapte en net buiten de top tien dook Larsen de eerste bocht in. In de beginfase wist hij zich netjes te handhaven rond de tiende plaats maar naarmate de manche vorderde begon hij het moeilijker te krijgen. Nikolaj begon klein foutjes te maken en raakte steeds vermoeider. Hierdoor ging het tempo naar beneden en moest Nikolaj gedurende de wedstrijd plaatsen afstaan. De Beursfoon Suzuki-rijder bleef echter knokken voor wat hij waard was en pakte met een twintigste plaats nog net een WK punt.

De start van de tweede manche was nog beter en ditmaal kwam hij na een goed verlopen eerste ronde op een achtste plaats voorbij start/finish. Net als in de eerste manche wist hij in de beginfase goed stand te houden rond de tiende plaats. Helaas moest Nikolaj wederom in het midden van de wedstrijd het tempo laten zakken omdat hij zwaar vermoeid raakte. Tot op vijf ronden van het einde reed Larsen in de punten maar helaas kon hij dit niet vasthouden en werd hij in de tweede manche op een vijfentwintigste plaats afgevlagd. In het dagklassement eindigde Nikolaj op een drieëntwintigste plaats in Valkenswaard. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat de Beursfoon Suzuki-rijder na vier wedstrijden op een negenentwintigste plaats.

Erik Eggens ging in Valkenswaard van start in de MX1 klasse. Erik heeft er dit jaar voor gekozen om een stapje terug te doen maar wilde toch graag deelnemen aan deze wedstrijd. Omdat Erik nog slechts enkele wedstrijden per jaar rijdt, kwam hij in Valkenswaard duidelijk wedstrijdritme tekort. Dit brak Erik in de kwalificatieheat op zaterdag en in de eerste manche op zondag op. Erik zocht in de eerste manche na een aantal ronden het rennerskwartier op en besloot om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Goed nieuws is er te melden over Jeremy Tarroux. Jeremy is weer genezen van zijn schouderblessure en zal bij de volgende Grand Prix in het Portugese Agueda weer van de partij zijn.

BUSINESS PARTNERS