Negen WK punten voor Nikolaj Larsen in Bulgaarse GP

zondag 05 april 2009

Amsterdam - Nikolaj Larsen uit het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag bij de tweede wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Bulgaarse Sevlievo laten zien wat hij waard is. De vice Europees Kampioen van 2008 eindigde op een vijftiende en een achttiende plaats in de manches en dit leverde hem 9 WK punten op. Jeremy Tarroux kwam vandaag niet tot scoren omdat hij nog teveel last heeft van zijn schouder, die hij in het voorseizoen blesseerde.
Na de modder in Faenza was het in Bulgarije droog en de circuitomstandigheden waren dan ook perfect te noemen. De zaterdag begon positief want Jeremy Tarroux wist in zowel de vrije training als de pre kwalificatietraining een achtste tijd op de klokken te zetten. Hiermee bewees hij dat hij wederom de snelheid had. Nikolaj Larsen zette in beide sessies een vijfentwintigste tijd neer en aangezien het verschil met de zestiende man slechts een seconde was, begon het team vol zelfvertrouwen aan de kwalificatieheat.
In de kwalificatieheat moesten de beide Beursfoon Suzuki-rijders na wat tegenslag in de eerste ronde van achter uit het veld terug naar voren zien te komen. Omdat het circuit erg snel was, viel dit niet mee. Toch toonden de beide rijders dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en begonnen aan een inhaalrace. Uiteindelijk was het Nikolaj die als vijfentwintigste werd afgevlagd met Jeremy daar op een zesentwintigste plaats niet ver achter.
In de eerste manche kwamen de beide Beursfoon Suzuki-rijders goed weg toen het starthek viel. Jeremy kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde en Nikolaj kwam op een zestiende plaats voorbij start/finish. In de beginfase wist Jeremy zich te handhaven rond de vijftiende plaats maar na tien minuten begon zijn pijnstiller voor zijn geblesseerde schouder uit te werken waardoor hij verging van de pijn. Jeremy hield nog even stand in de top twintig maar moest uiteindelijk met een van pijn vertrokken gezicht het rennerskwartier opzoeken. Nikolaj daarentegen kwam in de eerste manche sterk voor de dag. De Deen wist zich in het sterke deelnemersveld op te werken naar een veertiende plaats en stootte in de slotfase zelfs door naar een dertiende plaats. Omdat er op het scherpst van de snede gestreden werd, moest hij in de laatste paar ronden nog twee plaatsen prijsgeven waardoor hij uiteindelijk als vijftiende werd afgevlagd. 
Jeremy besloot om niet meer van start te gaan in de tweede manche. In overleg met trainer John van den Berk en teammanager John Beijer is nu besloten dat hij pas terugkeert in het Wereld Kampioenschap wanneer hij volledig hersteld is. Nikolaj reed in de tweede manche uitermate sterk en had lange tijd de veertiende plaats in handen. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg Larsen het zwaarder en belandde in een scherp gevecht om de WK punten. De Beursfoon Suzuki-rijder weerde zich kranig en sleepte er in de tweede manche een mooie achttiende plaats uit waarmee hij wederom drie punten scoorde voor het Wereld Kampioenschap.
In het dagklassement eindigde Nikolaj op een negentiende plaats in Bulgarije. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na twee wedstrijden op een tweeëntwintigste plaats. Volgende week zondag gaat het kampioenschap verder in het Turkse Istanbul.
Marianne Veenstra kwam dit weekend als gastrijdster van het Beursfoon Suzuki Team in actie bij de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap voor dames. Marianne deed het er voortreffelijk in het sterk bezette deelnemersveld. Nadat ze in de eerste manche zevende was geworden kwam ze in de tweede manche nog sterker voor de dag. Veenstra reed hierin in de beginfase op een vierde plaats en werd na een sterk gereden wedstrijd op een vijfde plaats afgevlagd. Met deze resultaten sloot de rijdster uit Harkema de Grand Prix af op een zesde plaats.
Uitslag Grand Prix van Bulgarije:
 
Eerste manche:
1   Marvin Musquin
2   Gautier Paulin
3   Nicolas Aubin
4   Xavier Boog
5   Davide Guarneri
15 Nikolaj Larsen
 
Tweede manche:
1   Steven Frossard
2   Gautier Paulin
3   Marvin Musquin
4   Xavier Boog
5   Davide Guarneri
18 Nikolaj Larsen
 
Daguitslag:
1   Marvin Musquin 45 Pnt
2   Gautier Paulin 44 Pnt
3   Xavier Boog 36 Pnt
4   Nicolas Aubin 33 Pnt
5   Davide Guarneri 32 Pnt
19 Nikolaj Larsen 9 Pnt
 
Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2 na twee wedstrijden:
 
1   Gautier Paulin 69 Pnt
2   Marvin Musquin 65 Pnt
3   Davide Guarneri 50 Pnt
4   Nicolas Aubin 47 Pnt
5   Xavier Boog 45 Pnt
22 Nikolaj Larsen 9 Pnt

BUSINESS PARTNERS