Kevin Strijbos schrijft geschiedenis voor Beursfoon Suzuki

zondag 16 mei 2010

Kevin Strijbos heeft dit weekend bij de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Spaanse Bellpuig geschiedenis geschreven voor het Beursfoon Suzuki Team. Strijbos won op zaterdag de kwalificatieheat en pakte dus de pole position voor de Grand Prix van Spanje.
 
Ook vandaag kwam Strijbos sterk voor de dag. Hij werd en elfde en achtste in de manches en dit resulteerde in een tiende plaats in het dagklassement. Marc de Reuver kende een moeilijke Spaanse Grand Prix. Op zaterdag kwam hij in de kwalificatieheat twee keer ten val waardoor hij op zondag in beide manches als negenentwintigste een plaats mocht zoeken achter het starthek. In zowel de eerste als de tweede manche moest de Reuver in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche kwam hij door een valpartij niet verder dan een tweeëntwintigste plaats en omdat hij in de tweede manche niet in het juiste ritme kon komen, strandde hij ook in deze manche op een tweeëntwintigste plaats.

Het weekend begon positief voor het Beursfoon Suzuki Team. Beide rijders voelden zich goed thuis op het circuit en wisten in de vrije training en de pre kwalificatietraining snelle tijden op de klokken te zetten. Vlak voor de kwalificatieheat begon het echter te regenen waardoor de ondergrond van het circuit bijzonder glad werd. Toen het starthek naar beneden klapte, dook Kevin Strijbos in de kopgroep de eerste bocht in. In de beginfase kwam hij aan op een tweede plaats en wist deze positie ronde na ronde in handen te houden. Toen de kopman in de slotfase in de fout ging, kon Kevin de leiding in de wedstrijd over nemen en de wedstrijd winnend afsluiten. Marc de Reuver kwam in de beginfase ten val waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. De rijder uit Lommel zette de achtervolging in maar ging daarna nogmaals in de fout waardoor hij besloot om de wedstrijd te verlaten.

Op zondagochtend scheen de zon maar omdat de organisatie de baan flink had gesproeid, ontstonden er al snel lange sporen in de bochten. Marc de Reuver was belust op revanche en zette in de warm up de tweede tijd op de klokken. Ook Kevin ging lekker rond en zette een elfde tijd neer.

In de eerste manche zaten de beide Beursfoon Suzuki-rijders er niet goed met de start. Kevin Strijbos kwam op een negentiende plaats uit de eerste ronde en begon vervolgens aan een sterke inhaalrace. In de beginfase wist hij gelijk al vele plaatsen winst te boeken en het duurde dan ook niet lang voordat hij aan kwam op een dertiende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd hield Strijbos het tempo hoog en wist in het tweede deel van de wedstrijd nog op te klimmen naar een elfde plaats. Marc de Reuver werkte zich al snel op tot in de punten maar kwam toen ten val en viel terug naar een negenentwintigste plaats. Marc zette fanatiek de achtervolging in en wist op het verraderlijke circuit nog verschillende plaatsen winst te boeken. Uiteindelijk scoorde hij met een tweeëntwintigste plaats net geen WK punten.

In de tweede manche kwam Kevin beter weg bij de start en kon ditmaal op een veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Strijbos bouwde zijn wedstrijd goed op en kwam in het midden van de wedstrijd aan op een tiende plaats. In de slotfase perste hij er nog een aantal snelle ronden uit en wist hierin nog twee rijders te passeren om uiteindelijk als achtste over de finish te komen. Marc de Reuver kwam wederom niet goed uit de start maar boekte gelijk in de beginfase een aantal plaatsen winst. Al snel kwam hij aan op een achttiende plaats. Omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen kon hij zijn opmars niet verder en belandde uiteindelijk in een gevecht om de twintigste plaats. Marc knokte voor wat hij waard was maar helaas kwam hij niet verder dan een tweeëntwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Kevin Strijbos op een tiende plaats en Marc de Reuver legde beslag op een vijfentwintigste plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap is Kevin opgeklommen naar een dertiende plaats. Marc de Reuver staat nu vijf wedstrijden op een negentiende plaats. Over twee weken gaat het Wereld Kampioenschap verder in Amerika.

BUSINESS PARTNERS