Kevin Strijbos net buiten de top tien in Grand Prix van Amerika

maandag 31 mei 2010

Beursfoon Suzuki-rijder Kevin Strijbos is tijdens de zesde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Amerikaanse Glen Helen net buiten de top tien geëindigd. Op het bijzonder snelle circuit kwam de getalenteerde Belg in beide manches als dertiende over de finish. Hiermee werd hij in het dagklassement elfde en dankzij deze punten nadert hij de top tien in het Wereld Kampioenschap. Marc de Reuver werd op zaterdag ziek en omdat het gigantisch warm was in Amerika, speelde dit hem parten in de beide manches op zondag. Marc streed in de eerste manche lange tijd voor de punten maar kwam uiteindelijk niet tot scoren in Glen Helen.

 

Begin vorige week reisde het team met goede moed af naar Amerika. Het team ontving ondersteuning van Suzuki Amerika en van voormalig Supercrosswinnaar Mike Beier. De zaterdag begon met veel harde wind waardoor de vrije training werd uitgesteld en later werd ingekort. Dit was voor de Europeanen niet echt ideaal omdat ze hierdoor maar weinig tijd hadden om het circuit te verkennen. Het circuit van Glen Helen was verschrikkelijk snel en de maximum snelheid lag dan ook ver boven het gemiddelde van de banen in Europa. In de pre kwalificatietraining zette Marc een zeventiende tijd op de klokken en Kevin Strijbos sloot de sessie af op een achttiende plaats. Helaas kreeg Marc na de pre kwalificatietraining een tegenslag te verwerken. Hij werd ziek en dit was met het enorm warme weer verre van ideaal. In de kwalificatieheat voelde Marc al snel dat het niet ging en besloot daarom om het rennerskwartier op te zoeken en zijn krachten te sparen voor de manches op zondag. Kevin Strijbos was de gehele wedstrijd in de strijd om de vijftiende plaats. Verschillende keren wisselde hij van positie maar met een sterk eindschot wist hij toch op een veertiende plaats over de finish te komen.

In de eerste manche kwamen de beide Beursfoon Suzuki-rijders niet goed weg bij de start. Kevin Strijbos kwam op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Even viel hij terug naar een zeventiende plaats maar daarna kreeg Kevin het juiste ritme te komen en kwam naar voren. In het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een dertiende plaats en deze positie wist hij vast te houden tot over de finish. Marc streed in de eerste manche lange tijd voor de punten. Echter in het tweede deel van de wedstrijd verloor hij zijn ritme waardoor het tempo naar beneden ging en waardoor hij uiteindelijk als vijfentwintigste over de finish kwam.

Ook in de tweede manche kon Kevin in de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Het was enorm warm en de tweede manche was een ware uitputtingsslag. Strijbos begon wederom aan een sterke inhaalrace en wist zich terug op te werken naar een twaalfde plaats. In de slotfase moest hij in een gevecht op het scherpst van de snede nog een plaats prijsgeven en kwam uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish. Marc de Reuver kwam in deze manche pas op een negenentwintigste plaats uit de eerste ronde. Ondanks dat Marc zich niet fit voelde miste hij ook een klein beetje het vertrouwen op het circuit van Glen Helen. De Reuver zette goed door maar wist met een drieëntwintigste plaats helaas geen WK punten te scoren.

In het dagklassement eindigde Kevin op een elfde plaats en Marc legde beslag op een negenentwintigste plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap is Kevin Strijbos opgeklommen naar een twaalfde plaats. Marc de Reuver staat na zes wedstrijden op een eenentwintigste plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

BUSINESS PARTNERS