Jeremy wint in Montevarchi

dinsdag 17 maart 2009

De eerste grote wedstrijd van het nieuwe seizoen is inmiddels achter de rug. Nadat Jeremy Tarroux en Nicolaj Larsen met succes de trainingstage o.l.v. John van de Berk in het Spaanse Malaga hadden afgerond zijn ze afgelopen week doorgereisd naar midden Italië. Op het Grand Prix circuit van Montevarchi werd de eerste ronde van het Italiaanse kampioenschap verreden. Vele teams waren hier naartoe afgereisd voor de eerste serieuze krachtmeting op de harde banen.

De tijdtraining verliep voor beide rijders voorspoedig. Jeremy pakte in zijn groep de pole position en Nicolaj werd keurig vijfde. De start van de eerste heat verliep voor beide rijders ook erg goed. Jeremy begon als vijfde en Nicolaj als twaalfde aan deze race en op het betonharde circuit konden beide rijders hun draai duidelijk vinden. Naarmate de race vorderde konden beide rijders een aantal posities goedmaken en met name Jeremy reed naar de koplopers toe. Nicolaj was inmiddels aangekomen op een negende plaats maar maakte toen een klein foutje. Echter, op dit betonharde circuit raakte de motor hierdoor dusdanig beschadigd, dat verder rijden niet meer mogelijk was. Ondertussen was Jeremy op de derde plaats aangekomen en wist hier ook op te finishen.

De start van de tweede heat was voor Jeremy erg goed. Nicolaj raakte betrokken bij een crash en moest als een van de laatste zijn weg vervolgen. De vijf weken trainingstage bij John van den Berk hebben de rijders erg goed gedaan, want Nicolaj wist in dit veld zich een weg naar voren te banen. Uiteindelijk werd hij zeventiende en qua resultaat was hij erg teleurgesteld, maar over het rijden was iedereen en ook hijzelf erg te spreken.

Vooraan was het Jeremy die inmiddels de race leidde. Heel voorzichtig kon hij zelfs een gaatje slaan op zijn belagers en het rijden op de Suzuki RMZ 250 K9 gaat erg goed. Jeremy is met name erg te spreken over het goede vermogen en de zeer goede stuureigenschappen. Door zijn goede resultaat was hij ook de dagoverwinnaar van deze race.

Volgende wedstrijd: Onze tuner Marc Hoegee heeft voor iedere rijder een aantal specifieke Yoshimura onderdelen afgesteld en deze week zullen de rijders dat in Italië verder gaan testen. Omdat de eerste Grand Prix ook in Italië wordt verreden, gaan we 1 of 2 dagen op deze baan de motors afstellen en testen. Hierna komt het team terug naar Nederland en zullen ze samen met Erik Eggens zich gaan voorbereiden op de eerste ONK in Gemert op 15 maart a.s. Ondertussen zullen we op 1 maart ook aan de start staan in het Engelse Hawkstone Park voor een internationale race. Op dinsdag 3 maart zal het team ook aanwezig zijn bij de voorstelling van de ONK teams in het Brabantse Gemert.

BUSINESS PARTNERS