Jeremy Tarroux maakt sterke comeback

zondag 03 mei 2009

De Beursfoon Suzuki-rijder Jeremy Tarroux heeft vandaag bij de eerste wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap in Beervelde een sterke comeback gemaakt na zijn schouderblessure. Tarroux nam het in Beervelde op tegen de zwaardere MX1 machines en wist na drie sterk gereden manches netjes negende te worden in het dagklassement.
Nadat Jeremy na zijn schouderblessure alweer enkele keren met de motor had getraind, reed hij vandaag weer zijn eerste wedstrijd in het Belgische Beervelde. Hier moest hij het op zijn goed geprepareerde Beursfoon Suzuki opnemen tegen verschillende MX1 Grand Prix toppers. Gemotiveerd begon Jeremy in de ochtend aan de training en al snel werd duidelijk dat hij zich goed kon mengen in de strijd met de MX1 rijders. Ondanks dat Jeremy maar een enkele keer kon aanzetten om een snelle tijd op de klokken te zetten, wist hij de training toch af te sluiten op een twaalfde plaats.

In de eerste manche kwam Jeremy van buiten de top twintig terug naar een mooie twaalfde plaats. In de tweede manche pakte Jeremy tussen de zwaardere machines een super goede start en dook op zijn Beursfoon Suzuki op een zesde plaats de eerste bocht in. In de beginfase hield Jeremy goed stand op deze positie maar na een aantal ronden viel hij terug naar een achtste plaats waarop hij uiteindelijk ook finishte.

Ook in de derde manche kon Jeremy in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Op het verraderlijke circuit knokte de jonge Fransman zich in het midden van de wedstrijd naar een negende plaats. Echter na een mooi gevecht moest hij deze positie na een aantal ronden weer afstaan en leek hij tiende te gaan worden. Echter in de laatste ronde schoof hij nog een plaatsje op en wist hij zijn Beursfoon Suzuki op een negende plaats over de finish te sturen.

Klik hier voor beelden van de tweede manche

Klik hier voor beelden van de derde manche

In het dagklassement eindigde Jeremy op een negende plaats in Beervelde. Volgend weekend staat voor het Beursfoon Suzuki Team de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in het Portugese Agueda.

Resultaten :
Heat 1: 1 De Dycker (B-Suzuki), 2 Philippaerts (I-Yamaha), 3 Strijbos (BEL-Honda), 4 Clément Desalle (B-LS Motors-Honda), 5. Coppins (NZ-Yamaha), 6 Roelants (B-KTM), 7 M. De Reuver (NED-Honda), 8 Barragan (SPA-KTM), 9 Van Daele (BEL-Honda), 10 Wouts (BEL-Shineray), 12 Tarroux (F-Beursfoon Suzuki)

Heat 2: 1 Strijbos, 2 Desalle, 3 Philippaerts, 4 De Dycker, 5 Coppins, 6 De Reuver, 7 Roelants, 8 Tarroux, 9 Verbruggen, 10 Laeremans

Heat 3: 1 De Dycker, 2 Philippaerts, 3 De Reuver, 4 Desalle, 5 Desalle, 6 Roelants, 7 Wouts, 8 Verbruggen, 9 Tarroux, 10 Van Daele