Jeremy Tarroux laat zich van voren zien in GP van Italie

zondag 29 maart 2009

Jeremy Tarroux uit het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag bij de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Faenza lange tijd aan de leiding gereden in de eerste manche. Helaas kwam de talentvolle Fransman in het tweede deel van de manche vast te zitten in de modder waardoor hij zijn weg niet meer kon vervolgen. Ook Nikolaj Larsen moest opgeven omdat hij zich in de eerste manche muurvast had gereden in de modder. De tweede manche werd vanwege het slechte weer afgelast.
 
Het weekend begon met mooi weer en hierdoor lag het circuit er droog en perfect bij. Jeremy Tarroux had na zijn schouderblessure in de week voor de wedstrijd een aantal keren met de motor getraind en zijn doelstelling was dan ook om twee keer punten te scoren. De MX2-rijders hoeven zich op zaterdag niet meer te kwalificeren maar zij rijden nog wel een heat om de startopstelling voor de zondag te bepalen. In deze heat reed Jeremy lange tijd rond de tiende plaats maar door een tekort aan training, vanwege zijn schouderblessure, zakte hij in de slotfase iets terug waardoor hij achttiende werd. Nikolaj Larsen werd in deze heat op een twintigste plaats afgevlagd.

Klik hier voor beelden van de kwalificatieheat

In de nacht van zaterdag op zondag regende het flink en ook op zondagochtend bleef de regen aanhouden. Hierdoor veranderde het circuit in een modderpoel en dit was in het voordeel van Jeremy omdat daardoor de snelheid lager kwam te liggen. Gemotiveerd gingen beide rijders van start in de eerste manche. De goed geprepareerde Suzuki van Jeremy vertrok als een kogel en de Fransman stuurde zijn manche als eerste door de eerste bocht. Jeremy voelde zich goed thuis op de gladde omstandigheden en begon weg te lopen bij de rest van de wereldtop. Ronde na ronde voerde hij het deelnemersveld aan totdat hij zich in het tweede deel van de wedstrijd vast reed. Jeremy probeerde alles wat hij kon om weer los te komen maar slaagde hier helaas niet in en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Omdat veel rijders de finish niet haalden, eindigde Jeremy toch nog op een achttiende plaats en scoorde hiermee drie WK punten.

 

Nikolaj zat er niet goed bij na de start en reed zich in de beginfase muurvast in de modder. Ook voor hem betekende dit het einde van de wedstrijd.

 

Klik hier voor een film van de eerste manche

Omdat de organisatie na de eerste manche besloot om de tweede manche af te lassen, is de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Bulgaarse Sevlievo.
Uitslag:
 
Eerste manche en tevens daguitslag:
1   Gauthier Paulin 25 Pnt
2   Jeremy van Horebeek 22 Pnt
3   Marvin Musquin 20 Pnt
4   Davide Guarneri 18 Pnt
5   Joel Roelants 16 Pnt
9   Valentin Teillet 12 Pnt
18 Jeremy Tarroux 3 Pnt
38 Nikolaj Larsen 0 Pnt
 

BUSINESS PARTNERS