Goede seizoenstart van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team in Mantova

dinsdag 21 februari 2012

Amsterdam - Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in het Italiaanse Mantova het seizoen sterk begonnen. Mike Kras werkte drie sterke manches af en wist in het dagklassement van de MX2 klasse mooi vierde te worden. Micha Boy de Waal leverde op zaterdag al een knappe prestatie door zich als negende te kwalificeren. In het sterke deelnemersveld weerde hij zich ook op zondag kranig en eindigde op een dertiende plaats in het dagklassement van de MX2 klasse.


Na een goede voorbereiding reisde het Beursfoon Rockstar Suzuki Team met een vertrouwd gevoel af richting Mantova. De baan lag er goed bij en op zaterdag zorgde een zonnetje ervoor dat de rijders onder aangename omstandigheden konden trainen. Mike was erg gedreven en liet in de tijdtraining zien dat hij er voor wilde gaan in Mantova. Hij perste er een derde tijd uit waarmee hij in de kwalificatieheat een ideale startplaats uit kon zoeken. Ook Micha Boy wist zich in het sterke deelnemersveld goed staande te houden en zette een dertiende tijd op de klokken. Micha Boy was zelf niet helemaal tevreden met dit resultaat en wilde het in de kwalificatieheat beter proberen te doen.

Toen het starthek in de kwalificatieheat naar beneden klapte, zat Mike er goed vooraan bij. Echter in de tweede bocht raakte hij betrokken bij een massale valpartij en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Micha Boy kon deze valpartij ontwijken en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Netjes rijdend volgde hij de rijders die voor hem reden en hield lang stand op een zevende plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij in het heetst van de strijd nog twee rijders laten passeren maar kwam op een knappe negende plaats over de finish. Mike kwam sterk terug naar voren maar zag zijn opmars even onderbroken worden door nog een valpartij. Mike reed opdat moment op een elfde plaats maar viel door de valpartij een aantal plaatsen terug. Deze tegenslag weerhield hem er niet van om er nog even goed voor te gaan zitten en zich terug te knokken naar een twaalfde plaats.

In de drie manches op zondag namen de MX1-rijders het op tegen de MX2-rijders. Voor de Beursfoon Suzuki-rijders was het moeilijk om tegen de MX1-rijders een goede start te pakken. In de eerste manche moest beiden rijders in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Mike had zijn ritme al snel te pakken op het circuit en kwam als een ontketende terug naar voren. Op een zeventiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en zette zijn opmars in de daaropvolgende ronden verder.  Na een aantal ronden kwam hij aan op een elfde plaats en was aan het jagen op de tiende man totdat hij enorm veel last kreeg van opgepompte armen. Mike probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden maar kon niet voorkomen dat hij in de slotfase nog drie plaatsen prijs moest geven waardoor hij op een veertiende plaats over de finish kwam. Ook Micha Boy hield zich in het sterke deelnemersveld goed staande. De rijder uit het Veen leverde goede gevechten met de concurrentie en wist het tempo hoog te houden tot in de slotfase. Dit leverde hem een zevenentwintigste plaats op.In de tweede manche raakte Micha Boy bij de start betrokken bij een valpartij en moest als allerlaatste aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en probeerde nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Toen Micha Boy de aansluiting weer had gevonden kwam hij op een verre triple hard ten val omdat er een steen in het spoor lag. Ondanks dit stapte hij terug op zijn Suzuki en reed de wedstrijd uit op een achtendertigste plaats. Ook Mike kwam in de tweede manche niet lekker uit de start en kwam in de eerste bocht in aanraking met een paar rijders. Net als in de eerste manche begon Mike aan een mooie opmars door het veld en leverde tot aan het einde van de manche mooie gevechten met de concurrentie. Moegestreden kwam hij op een veertiende plaats over de finish.

In de derde manche pakte Mike op zijn RM-Z250 Suzuki een hele goede start tussen de zware MX1 machines en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zat hij lekker in zijn ritme en deed goed mee in de top tien. Lang was hij in gevecht voor de achtste plaats. Echter in de slotfase van de manche moest hij in het heetst van de strijd nog twee plaatsen prijsgeven en kwam na een sterk gereden wedstrijd op een tiende plaats over de finish. Ook Micha Boy liet zich in de derde manche van zijn beste kant zien en wist met een vierentwintigste plaats zijn beste resultaat van de dag neer te zetten.

In het dagklassement van de MX2 klasse eindigde Mike op een vierde plaats en Micha Boy op een dertiende plaats. Op 4 maart zal het Beursfoon Rockstar Suzuki Team van start gaan bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross in Oss.Uitslag Starcross Mantova:

Eerste manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeffrey Herlings
3 Evgeny Bobryshev
4 David Philippaerts
5 Anthony Boissiere
14 Mike Kras
27 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Antonio Cairoli
3 David Philippaerts
4 Evgeny Bobryshev
5 Davide Guarneri
14 Mike Kras
38 Micha Boy de Waal

Derde manche:
1 Evgeny Bobryshev
2 Antonio Cairoli
3 Jeffrey Herlings
4 David Philippaerts
5 Jeremy van Horebeek
10 Mike Kras
24 Micha Boy de Waal

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 75 Pnt
2 Jeremy van Horebeek 66 Pnt
3 Jordi Tixier 60 Pnt
4 Mike Kras 50 Pnt
5 Robert Lombrici 40 Pnt
13 Micha Boy de Waal 21 Pnt

BUSINESS PARTNERS