Geen loon naar werken in GP van Duitsland

maandag 21 juni 2010

Het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag tijdens de achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Duitse Teutschenthal geen loon naar werken gehad. Marc de Reuver had de snelheid er goed inzitten en was in de eerste manche op weg naar een top tien plaats totdat hij ten val kwam en met een zwaar beschadigde machine de wedstrijd moest verlaten. Ook in de tweede manche zag de Reuver een goede klassering in rook op gaan door een valpartij. Kevin Strijbos reed in de eerste manche een constante wedstrijd en werd op een mooie negende plaats afgevlagd. In de tweede manche reed Kevin tot op twee ronden van het einde op een twaalfde plaats totdat hij te kampen kreeg met een klein mechanisch probleem en op moest geven.

De beide Beursfoon Suzuki-rijders begonnen positief aan het weekend. Marc liet zien dat hij op de weg terug is en dat het met zijn snelheid wel goed zit. Hij kwalificeerde zich als elfde en deed hiermee vertrouwen op voor de wedstrijd op zondag. Ook Kevin Strijbos kwam in de kwalificatieheat goed voor de dag en finishte als vijftiende.

In de eerste manche was het Kevin Strijbos die de beste start nam en kwam op een negende plaats uit de eerste ronde. Ook Marc de Reuver kwam goed weg bij de start en kon op een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker met Marc en zo wist hij zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een zevende plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten. Bij de valpartij was de motor zodanig beschadigd dat de Reuver noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Ook Kevin reed een sterke wedstrijd. Even nam hij de zevende plaats in handen maar door een kleine fout viel hij terug naar een negende plaats waarop hij uiteindelijk ook finishte.

In de tweede manche was het Marc die een super goede start pakte en als vijfde door de eerste bocht kwam. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want door een valpartij in de beginfase moest hij de wedstrijd verlaten. Kevin zat er ditmaal minder goed bij na de start maar had een goed tempo en wist gedurende de wedstrijd de ene na de andere rijder te passeren. In het tweede deel van de wedstrijd kwam hij aan op een twaalfde plaats maar helaas sloeg met nog twee ronden te gaan het noodlot toe. Hij kreeg te kampen met een klein mechanisch probleem en moest de wedstrijd verlaten.

Omdat Kevin in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een veertiende plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap blijft hij op een elfde plaats staan. Marc de Reuver staat na de wedstrijd in Teutschenthal op een drieëntwintigste plaats.

De Spanjaard Jose Butron maakte vandaag een geslaagde comeback na een schouderbreuk. Uiteraard mist Jose nog het wedstrijdritme maar hij zette in beide manches goed door en wist in zowel de eerste als de tweede manche als twintigste over de finish te komen. Hiermee scoorde hij twee WK punten. In het dagklassement eindigde hij op een drieëntwintigste plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap bezet hij nu de zesentwintigste plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

BUSINESS PARTNERS