Erik Eggens wint Jumbo ONK in Halle

maandag 23 maart 2009

Erik Eggens uit het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag de tweede wedstrijd om het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap in Halle gewonnen. Eggens won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de dagzege te pakken. Met deze overwinning staat hij nu in de tussenstand om het kampioenschap op een gedeelde eerste plaats. 
 
Nikolaj Larsen eindigde in de MX2 klasse op een zevende plaats en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een elfde plaats.

Erik Eggens:

In de training liet Erik al zien dat hij er zin in had. In een hoog tempo ging hij over het circuit en na een aantal snelle ronden wist hij de pole position te pakken. In de eerste manche zat de rijder uit Lichtenvoorde er goed bij na de start en na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een derde plaats voorbij start/finish. Eggens bouwde zijn manche rustig op maar wist al wel in de beginfase op te klimmen naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij in het midden van de manche de druk op de ketel te zetten bij de kopman. Deze bezweek onder de druk van Erik en zo wist de Beursfoon Suzuki-rijder met nog een aantal ronden te rijden de koppositie over te nemen. In de slotfase werden er geen fouten gemaakt en werd de eerste manche winnend afgesloten.

Klik hier voor beelden van de eerste manche

In de tweede manche pakte Erik kopstart en leek hij lange tijd op de overwinning af te stevenen. Door een klein foutje in de slotfase verloor hij de koppositie en viel hij terug naar een derde plaats. Erik zette alles op alles en wist al snel de tweede plaats terug te pakken. De kopman had echter een klein gaatje geslagen, die Erik in het resterende deel van de wedstrijd niet meer dichtgereden kreeg. Moegestreden kwam Eggens op een tweede plaats over de finish in de tweede manche.

Klik hier voor beelden van de tweede manche

Met een eerste en een tweede plaats won Erik het dagklassement in Halle. In de tussenstand om het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap staat de rijder uit Lichtenvoorde op een gedeelde eerste plaats.

Nikolaj Larsen:

Het circuit van Halle lag er in de MX2 training nog snel en vlak bij waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. Nikolaj zette een aantal keren aan en sloot de sessie af op een achtste plaats.

De start van de eerste manche was redelijk goed en in de top tien kwam Nikolaj uit de eerste bocht. In de beginfase hield hij netjes stand op deze positie totdat hij met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren waardoor Larsen vanaf een veertiende plaats terug naar voren moest zien te komen. Nikolaj zette en hoog tempo in en stuurde zijn Beursfoon Suzuki uiteindelijk nog terug naar een mooie zesde plaats.

Klik hier voor beelden van de eerste manche

De tweede manche begon met een tegenslag want bij het aanrijden van de eerste bocht kwam hij in aanraking met een andere rijder waardoor hij ten val kwam. Na de valpartij had Larsen het juiste ritme alweer snel te pakken en kwam in de daaropvolgende ronden goed terug naar voren. Op een veertiende plaats rijdend kwam hij echter nog een keer ten val waarbij hij terugviel naar een drieëntwintigste plaats. Nikolaj liet het hoofd niet hangen en ging vol goede moed terug in de achtervolging. Zijn vechtlust leverde hem in de tweede manche uiteindelijk nog een veertiende plaats op.

In het dagklassement eindigde Nikolaj op een zevende plaats in Halle. In de tussenstand om het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap staat hij na twee wedstrijden op een elfde plaats. Aankomend weekend staat voor het Beursfoon Suzuki Team de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Faenza. 

BUSINESS PARTNERS