Erik Eggens begint het Jumbo

maandag 16 maart 2009

Erik Eggens begint het Jumbo ONK MX1 met podiumplaats

De Beursfoon Suzuki-rijder Erik Eggens heeft vandaag bij de eerste wedstrijd om het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap in Gemert een podiumplaats weten te behalen. De rijder uit Lichtenvoorde werd tweede en derde in de manches en dit leverde hem een derde plaats op in het dagklassement. Nikolaj Larsen kwam ook sterk voor de dag in Gemert maar door een ongelukkige valpartij in de eerste manche haalde hij enkel in de tweede manche op een zesde plaats de finish.

Jeremy Tarroux ging vandaag niet van start in Gemert omdat hij last heeft van een slijmbeursontsteking in zijn schouder. Het team vond het daarom verstandiger dat hij niet van start ging om zo zijn deelname aan de Grand Prix van Italie niet in gevaar te brengen.

Erik Eggens begon gecontroleerd aan de dag in Gemert. Op het in de training nog snelle circuit bouwde hij zijn snelheid rustig op en zocht hij naar de ideale lijnen. Erik sloot de training af op een tiende plaats en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche.

Erik nam in de eerste manche een redelijk goede start en kwam na een goed verlopen eerste ronde op een vijfde plaats voorbij start/finish. De rijder uit Lichtenvoorde bouwde zijn manche rustig op en kwam gedurende wedstrijd terug naar voren. Net na het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een tweede plaats maar toen was het gat naar de kopman al te groot waardoor hij tevreden moest zijn met een tweede plaats.

Klik hier voor beelden van de eerste manche  

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal moest hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het loodzware circuit voelde Eggens zich als een vis in het water en hij kwam dan ook hard terug naar voren. Echter op het moment dat hij op een derde plaats aan kwam, waren de twee kopmannen al te ver weg waardoor hij in de tweede manche als derde werd afgevlagd. In het dagklassement legde Eggens beslag op een derde plaats.

Klik hier voor beelden van de tweede manche

In het sterk bezette deelnemersveld in de MX2 klasse kwam Nikolaj Larsen voor het Beursfoon Suzuki Team in actie. Nikolaj stuurde zijn goed lopende Suzuki in een hoog tempo over het circuit in de training en zette een tiende tijd op de klokken.

In de eerste manche kwam Nikolaj goed weg toen het starthek viel en op een vijfde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Larsen kon het hoge tempo aan de kop goed aan en wist zich netjes op een vijfde plaats te handhaven. Echter in het midden van de wedstrijd kwam hij in aanraking met een andere rijder waardoor hij ten val kwam. Bij de valpartij had Nikolaj zich behoorlijk bezeert en tevens had de motor een beschadiging opgelopen waardoor hij noodgedwongen het rennerskwartier op moest zoeken.

Klik hier voor beelden van de eerste manche

Gemotiveerd ging Nikolaj in de tweede manche van start. Ditmaal was de start minder goed en dook hij net buiten de top tien de eerste bocht in. Op het loodzware circuit had Larsen het juiste ritme al snel te pakken en begon hij plaatsen winst te boeken. Al voor het midden van de manche kwam hij aan op een zevende plaats. Op deze positie hield hij lange tijd goed stand maar na een sterk eindschot wist hij nog een plaats winst te boeken en zo zijn Beursfoon Suzuki op een zesde plaats over de finish te sturen.

Klik hier voor beelden van de tweede manche

In het dagklassement eindigde Nikolaj op een eenentwintigste plaats. Aankomende zondag staat de tweede wedstrijd om het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Halle.

BUSINESS PARTNERS