Beursfoon Suzuki-rijders scoren goed in Grand Prix van Portugal

maandag 10 mei 2010

Het Beursfoon Suzuki Team heeft tijdens de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap in het Portugese Agueda veel punten gescoord. Kevin Strijbos nam in de eerste manche een goede start maar moest gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijsgeven en kwam als twaalfde over de finish. In de tweede manche reed hij een sterke inhaalrace waarin hij zich vanaf een vijfentwintigste plaats terug wist te knokken naar een veertiende plaats. Marc de Reuver reed een sterke wedstrijd Portugal. In de eerste manche reed de Reuver de gehele wedstrijd in de top tien en werd op een tiende plaats afgevlagd. In de tweede manche werd hij bij de start buiten de baan gedrukt waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Marc zette een constant tempo in en wist met een negentiende plaats nog twee WK punten te pakken.

Door de hevige regenval lag het circuit van Agueda er op zaterdag modderig bij tijdens de trainingen. Marc zat lekker in zijn ritme in de vrije training en stuurde met zijn Beursfoon Suzuki een negende tijd op de klokken. Kevin Strijbos bouwde zijn snelheid rustig op omdat het circuit er toch vrij verraderlijk in lag en zette een vijftiende tijd op de klokken. In de pre kwalificatietraining lagen de tijden dicht bij elkaar. Marc zette verschillende keren aan en wist uiteindelijk in zijn achtste ronde zijn snelste tijd neer te zetten. Deze ronde was goed was voor een zestiende plaats. Kevin Strijbos stond lange tijd in de top tien. Toch kwamen er in de slotfase nog drie rijders overheen waardoor hij met een dertiende tijd opzak terugkeerde naar de paddock. In de kwalificatieheat vertrok Marc als een speer toen het starthek viel en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Helaas kwam hij toen tot drie keer toe ten val waardoor hij een flinke achterstand opliep. De Reuver reed nog een aantal ronden maar het gat tot aan de groep was te groot waardoor hij besloot om de wedstrijd te verlaten en zijn krachten te sparen voor de wedstrijd op zondag. Ook Kevin kwam goed weg bij de start en kwam de eerste paar bochten als zesde door. Helaas maakte hij toen een schuiver en kon zijn weg als tweeëntwintigste vervolgen. Strijbos herpakte zich goed na de valpartij en kwam al snel aan op een veertiende plaats. Gedurende de wedstrijd wist hij zijn opmars verder te zetten en kwam op een tiende plaats over de finish.

In de eerste manche was het Kevin die de beste start nam. Strijbos kwam op een vierde plaats uit de eerste paar bochten. In de beginfase moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en viel terug naar een elfde plaats. Vervolgens wist hij lange tijd stand te houden op deze positie maar omdat hij in het tweede deel van de wedstrijd nog een plaats verloor kwam hij als twaalfde over de finish. Marc de Reuver wist ondanks zijn slechte startpositie vanaf de buitenzijde een goede start te pakken en kwam op een mooie achtste plaats uit de eerste ronde. Marc zat gelijk lekker in zijn ritme en werkte zich in de beginfase op naar een zesde plaats. Ondanks dat het rijden lekker ging viel hij gedurende de wedstrijd terug naar een negende plaats. Marc bleef geconcentreerd rijden maar moest toch in de slotfase nog een plaats prijsgeven waardoor hij uiteindelijk als tiende over de finish kwam.

In de tweede manche werd Marc in de eerste bocht na de start buiten de baan gedrukt en kwam hierdoor pas op een tweeëndertigste plaats uit de eerste ronde. Marc zette fanatiek de achtervolging in en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren. In de slotfase kwam hij de punten binnen en wist na een sterk eindschot uiteindelijk nog als negentiende over de finish te komen en scoorde hiermee twee WK punten. Kevin Strijbos kwam rond de vijfentwintigste plaats uit de start maar kwam vervolgens in het juiste ritme en begon plaatsen winst te boeken. Kevin werkte zich op naar een veertiende plaats en scoorde hiermee zeven WK punten.

In het dagklassement eindigden Kevin en Marc op een dertiende en zestiende plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat Kevin op een zestiende plaats en Marc blijft na de wedstrijd in Portugal op een achttiende plaats staan. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Bellpuig.

Uitslagen Grand Prix in Portugal:
MX1 Eerste manche:
1 Nagl, Maximilian GER KTM
2 Desalle, Clement BEL Suzuki
3 Philippaerts, David ITA Yamaha
4 Boog, Xavier FRA Kawasaki
5 Cairoli, Antonio ITA KTM
6 Leok, Tanel EST Honda
7 Ramon, Steve BEL Suzuki
8 Pourcel, Sebastien FRA Kawasaki
9 Bobryshev, Evgeny RUS Honda
10 de Reuver, Marc NED Suzuki
12 Strijbos, Kevin BEL Suzuki

MX1 Tweede manche:
1 Cairoli, Antonio ITA KTM
2 Desalle, Clement BEL Suzuki
3 de Dycker, Ken BEL Yamaha
4 Boog, Xavier FRA Kawasaki
5 Nagl, Maximilian GER KTM
6 Leok, Tanel EST Honda
7 Bobryshev, Evgeny RUS Honda
8 Philippaerts, David ITA Yamaha
9 Pourcel, Sebastien FRA Kawasaki
10 Guarneri, Davide ITA Honda
14 Strijbos, Kevin BEL Suzuki
19 de Reuver, Marc NL Suzuki

MX1 GP Dagklassement:
1 Desalle, Clement BEL Suzuki 44
2 Cairoli, Antonio ITA KTM 41
3 Nagl, Maximilian GER KTM 41
4 Boog, Xavier FRA Kawasaki 36
5 Philippaerts, David ITA Yamaha 33
6 Leok, Tanel EST Honda 30
7 Bobryshev, Evgeny RUS Honda 26
8 Pourcel, Sebastien FRA Kawasaki 25
9 Ramon, Steve BEL Suzuki 23
10 de Dycker, Ken BEL Yamaha 20
13 Strijbos, Kevin BEL Suzuki 16
16 de Reuver, Marc NED Suzuki 13

BUSINESS PARTNERS