Beursfoon Rockstar Suzuki Team scoort goed in ONK MX2 in Oss

vrijdag 16 maart 2012

Amsterdam - Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is het Open Nederlands Kampioenschap MX2 goed begonnen in Oss. Mike Kras wist in de eerste manche ondanks opgepompte armen op een zesde plaats over de finish te komen. In de tweede manche reed hij lang op een vierde plaats en werd uiteindelijk vijfde. Ook Micha Boy de Waal kwam sterk voor de dag in Oss. De Waal kende in beide manches een slechte start maar wist zijn Suzuki op gecontroleerde wijze terug naar voren te sturen en werd op een veertiende en vijftiende plaats afgevlagd.


Na een intensieve voorbereiding was het team er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Beide rijders kwamen goed fit aan de start en stuurden hun goed geprepareerde Suzuki machines met vertrouwen het circuit op in de training. Mike zette in zijn vijfde ronde zijn snelste tijd neer en wist hiermee de sessie op een vijfde plaats af te sluiten. Micha Boy daarentegen begon op een zeventiende tijd, schoot omhoog naar een vijfde tijd en kwam uiteindelijk uit op een mooie negende tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat Mike er goed vooraan bij en kwam aan het einde van de eerste ronde op een vierde plaats voorbij start/finish. In de beginfase zette hij de druk op de ketel bij de derde man maar vond geen plaats waar hij de derde plaats over kon nemen. Mike bleef het proberen maar kwam er niet langs en moest in het midden van de manche het tempo iets laten zakken omdat hij last kreeg van opgepompte armen. Op zijn tanden bijtend zette hij zijn weg verder maar kon niet voorkomen dat hij in het tweede deel van de wedstrijd twee rijders moest laten passeren om uiteindelijk als zesde over de finish te komen. Micha Boy reageerde goed bij de start maar kwam in aanraking met de rijder naast hem waarbij zijn voet van de voetsteun gleed. Hierdoor kon hij niet opschakelen en draaide in de achterhoede de eerste bocht in. Op een vierentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en had veel werk te doen om terug te komen naar voren. Gecontroleerd rijdend kwam hij terug naar een twaalfde plaats. Echter met nog vier ronden te gaan ging zijn bril kapot en moest hem noodgedwongen afgooien. Helaas kwam hij in de slotfase nog even ten val, wat hem twee plaatsen kostte en waardoor hij als veertiende over de finish kwam.


Ook in de tweede manche vertrok Mike als een speer bij de start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. In de tweede ronde viel hij terug naar een vierde plaats en wist hier vervolgens rondelang stand op te houden. In het heetst van de strijd zag hij in het tweede deel nog een rijder langszij komen maar Mike wist het tempo constant hoog te houden en kwam op een mooie vijfde plaats over de finish. Micha Boy kende ook bij de start van de tweede manche tegenslag. Net over het hek viel er een rijder tegen hem aan waardoor ook ditmaal zijn voet van de voetsteun schoot en hij niet op kon schakelen. Als laatste draaide hij de eerste bocht in en kwam pas op een 33ste plaats uit de eerste ronde. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit kwam de Waal na tien minuten lekker in zijn ritme en knokte zich terug naar een dertiende plaats. Helaas remde hij zijn machine in de slotfase nog twee keer stil waardoor hij uiteindelijk moegestreden op een vijftiende plaats over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Mike op een vijfde plaats en hierin legde Micha Boy beslag op een dertiende plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder op het prachtige circuit van Halle.

Uitslagen ONK MX2 in Oss:

1e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Jake Nicholls GB KTM
4 Joel Roelants B Kawasaki
5 Erik Eggens NL Yamaha
6 Mike Kras NL Suzuki
7 Glenn Coldenhoff NL KTM
8 Pater Petrov Bul Suzuki
9 Nikolaj Larsen DK Suzuki
10 Romain Febvre F KTM
14 Micha Boy de Waal NL Suzuki

2e manche
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Joel Roelants B Kawasaki
4 Glenn Coldenhoff NL KTM
5 Mike Kras NL Suzuki
6 Donny Bastemeijer NL Honda
7 Erik Eggens NL Yamaha
8 Nikolaj Larsen DK Suzuki
9 Petar Petrov Bul Suzuki
10 Jake Nicholls GB KTM
15 Micha Boy de Waal NL Suzuki

MX2 Dagklassement:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 50
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM 44
3 Joel Roelants B Kawasaki 38
5 Mike Kras NL Suzuki 31
13 Micha Boy de Waal NL Suzuki 13

BUSINESS PARTNERS