Beursfoon Rockstar Suzuki Team scoort constant in ONK MX2 in Halle

vrijdag 16 maart 2012

Amsterdam - Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Halle constant gescoord. Mike Kras kon in de eerste manche een gevallen rijder niet ontwijken en viel zelf ook. Na een sterke inhaalrace kwam hij toch vanaf een tweeëndertigste plaats terug naar een tiende plaats. In de tweede manche werd hij zevende en legde hiermee in het dagklassement beslag op een zevende plaats. Micha Boy de Waal kende in Halle een sterke dag. De Waal reed in de eerste manche lange tijd in de top tien maar verloor zijn achterrem en kwam uiteindelijk ook nog ten val. De rijder uit Veen bleef hier rustig onder en kwam van buiten de top twintig terug naar een negentiende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door knap achtste te worden.

De dag in Halle begon goed voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team. Op de goed geprepareerde baan met mooie schansen, voelden de beide rijders zich goed thuis. Mike perste er een hele snelle tijd uit en sloot de training af als vijfde. Ook Micha Boy bewees in de training dat het met zijn snelheid goed zit op dit moment en trainde als twaalfde.

Ontspannen bereidde de Beursfoon boys zich voor op de eerste manche. Micha Boy reageerde snel toen het starthek naar beneden klapte en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een zevende plaats voorbij start/finish. In de beginfase hield hij goed stand in de top tien maar helaas verloor hij zijn achterrem waardoor hij enkel nog met zijn voorrem kon remmen. Micha Boy hield zich goed staande in het zware geweld maar kwam toch even ten val en viel hierdoor terug tot buiten de top twintig. De rijder uit Veen kwam na zijn valpartij sterk terug en wist met een negentiende plaats twee belangrijke punten te scoren. Mike Kras kwam op een achtste plaats uit de start maar kon in de eerste ronde een gevallen rijder niet ontwijken en viel ook. Vanaf een tweeëndertigste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Op het snelle circuit van Halle waren de verschillen tussen de rijders klein maar toch wist Mike goed terug naar voren te komen en wist na een sterk eindschot toch nog als tiende te finishen.

Ook in de tweede manche konden beide rijders in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Op een negende en een tiende plaats kwamen ze uit de eerste ronde. In de beginfase hield Micha Boy goed stand in de top tien maar na een aantal ronden verloor hij even het juiste ritme. Hij herpakte zich weer goed en kwam vanaf een twaalfde plaats terug naar voren. Al voor het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een negende plaats en na een sterk eindschot kwam hij nog op een achtste plaats over de finish. Mike kwam op een tiende plaats uit de eerste ronde en vocht in het eerste deel van de wedstrijd mooie duels uit. Ook Mike maakte in het tweede deel het verschil ten opzichte van de concurrentie en knokte zich terug naar een zevende plaats.

In het dagklassement eindigde Mike op een zevende plaats en Micha Boy op een elfde plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Mike na twee wedstrijden op een zevende plaats en Micha Boy is opgeklommen naar een elfde plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Heerde.

Uitslagen ONK MX2 in Halle:

1e manche:
1 Joel Roelants B Kawasaki
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Glenn Coldenhoff NL KTM
4 Jake Nicholls GB KTM
5 Erik Eggens NL Yamaha
6 Jeffrey Herlings NL KTM
7 Brent Vandoninck B KTM
8 Donny Bastemeijer NL Honda
9 Even Heibye Nor KTM
10 Mike Kras NL Suzuki
19 Micha Boy de Waal NL Suzuki

2e manche
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Joel Roelants B Kawasaki
3 Glenn Coldenhoff NL KTM
4 Jake Nicholls GB KTM
5 Erik Eggens NL Yamaha
6 Nikolaj Larsen DK Suzuki
7 Mike Kras NL Suzuki
8 Micha Boy de Waal NL Suzuki
9 Brent Vandoninck B KTM
10 Pritt Ratsep Let KTM

MX2 Dagklassement:
1 Joel Roelants B Kawasaki 47
2 Jeffrey Herlings NL KTM 40
3 Glenn Coldenhoff NL KTM 40
7 Mike Kras NL Suzuki 25
11 Micha Boy de Waal NL Suzuki 15

Tussenstand ONK MX2 2012:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 90
2 Joel Roelants B Kawasaki 85
3 Glenn Coldenhoff NL KTM 72
4 Jake Nicholls GB KTM 67
5 Jeremy Vanhorebeek B KTM 66
7 Mike Kras NL Suzuki 56
11 Micha Boy de Waal NL Suzuki 28

BUSINESS PARTNERS