Beursfoon en KTM stappen in jeugdplan

donderdag 20 november 2014

Na jarenlang actief te zijn geweest in het Wereld Kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap motocross stapt het Beursfoon Rockstar MX Team in samenwerking met KTM in een jeugdplan. Het Beursfoon Rockstar MX Team en KTM willen op professionele wijze een team aansturen met als doel om jeugdige talenten een kans te geven om zich met de Europese en wereldtop te meten.

Naast het feit dat alle Beursfoon MX Partners die het team al jaren bijstaan razend enthousiast waren, zal ook de nieuwe KTM offroad Dealer Voss Oss haar ondersteuning verlenen aan het team. Het team biedt de jeugdige rijders alle mogelijkheden om wellicht in de toekomst door te kunnen stromen richting het KTM fabrieksteam.

In 2015 zijn het de talentvolle Kay Karssemakers, Rick Elzinga, Ivano van Erp, Sem Beijer en Stef Karssemakers die voor het Beursfoon Rockstar KTM team uit zullen komen. Met deze rijders zal het team aan de start verschijnen in het Nederlands Kampioenschap, Open Nederlands Kampioenschap, Europees Kampioenschap en Wereld Kampioenschap 65cc en 85cc.

Door de flinke groei in het aantal rijders, kunnen we rekenen op een aantal vaste medewerkers en vrijwilligers die er dagelijks voor zorgdragen dat alles tot in de puntjes geregeld wordt voor de jonge talenten. Rudy Bruurs heeft jarenlange GP ervaring en zal het technische gedeelte op zich nemen. Mike Kras zal zich meerdere keren per week inzetten om de rijders op rij technisch gebied verder te helpen.

Het merendeel van onze rijders is opgenomen in de KNMV selectie en hierdoor kunnen zij profiteren van verschillende trainingsstages in binnen en buitenland, waarbij zij onder leiding van ervaren trainers hun rijkwaliteiten verder kunnen aanscherpen.

John Beijer, teammanager Beursfoon Rockstar KTM MX Team: ’’Mijn zoon heeft meegedaan met enkele EK 65cc races en het viel mij op dat de sfeer daar erg goed was. Al snel kwam ik met Jeroen Punt van KTM Nederland in gesprek en gelijk werd het plan gesmeed om de jeugd op professionele wijze te gaan ondersteunen. Bij Beursfoon gaan we uiteraard voor het beste rendement en die doelstelling hebben we ook met ons team. Door de samenwerking met KTM, hebben we gelijk de beschikking over topmateriaal. Met het merendeel van de rijders hebben wij het afgelopen jaar al getraind en met de support van al onze partners denken wij dat we de komende jaren in diverse kampioenschappen mee kunnen strijden voor de titels.’’

Jeroen Punt, General Manager KTM Nederland: “Het is uiteraard belangrijk om aanwas te creëren voor de toekomst. Nederland is een goede kweekvijver voor talent kijk maar naar bijvoorbeeld Jeffrey Herlings, Davy Pootjes of een Brian Bogers. Belangrijk voor ons is om dit op de meest professionele manier te generen, wij zijn dan ook erg blij met deze samenwerking.”

Foto's: John Beijer, Jeroen Punt, Arie Vos Stef Karssemakers, Kay Karssemakers en Ivano van Erp (Rick en Sem ontbreken op deze foto).

BUSINESS PARTNERS