Beste seizoensresultaat Kevin Strijbos!

zondag 04 juli 2010

Beursfoon Suzuki-rijder Kevin Strijbos heeft tijdens de tiende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Zweedse Uddevalla zijn beste seizoensresultaat neer weten te zetten. Strijbos werkte twee sterke manches af en legde beslag op een achtste en een zevende plaats. In het dagklassement waren deze resultaten goed voor een achtste plaats.

Uitermate gemotiveerd begon Kevin aan het weekend in Zweden. Hij was niet tevreden na de Grand Prix in Letland en wilde in Zweden proberen om veel meer punten te pakken. Het weekend begon in ieder geval positief met een zevende tijd in de vrije training en een elfde tijd in de pre kwalificatietraining. In de kwalificatieheat pakte hij een redelijke start en kon net binnen de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. Al snel begon hij wat plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een dertiende plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij na een aantal ronden het juiste ritme verloor. Kevin knokte door en herpakte zich in de slotfase. Hierin wist hij toch nog een aantal rijders te passeren om uiteindelijk als veertiende over de finish te komen.

In de eerste manche kwam Kevin goed weg bij de start maar door zijn mindere startpositie werd hij in de eerste bocht naar buiten gedrongen waardoor hij rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Het duurde niet lang voordat hij het juiste ritme te pakken had en plaatsen winst begon te boeken. Kevin kon zijn opmars gedurende de wedstrijd goed verder zetten en wist op een mooie achtste plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kwam hij beter uit de start en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche voelde hij zich goed thuis op het circuit en werkte zich in de beginfase al op naar een achtste plaats. Kevin werkte een constante wedstrijd af en wist in de slotfase nog een rijder te passeren om uiteindelijk als zevende over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Kevin op een achtste plaats en scoort hiermee zijn beste seizoensresultaat tot nu toe. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na tien wedstrijden op een elfde plaats.

De Spaanse MX2-rijder Jose Butron slaagde er helaas niet in om WK punten te pakken in Zweden. Jose heeft na zijn schouderbreuk de stijgende lijn weer te pakken en had zichzelf als doel gesteld om punten te pakken. In de trainingen op zaterdag was zijn snelheid goed met een twintigste en een eenentwintigste tijd. Vol zelfvertrouwen begon hij aan de kwalificatieheat. Helaas raakte hij door een valpartij in de eerste ronde al snel achterop waardoor hij zich vanaf een zesendertigste plaats terug moest knokken naar voren. Het circuit was nog erg snel en hierdoor was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Jose zette echter alles op alles en kwam nog terug naar een zevenentwintigste plaats.

In de eerste manche pakte hij op zijn goed geprepareerde Beursfoon Suzuki een hele goede start en kwam op een elfde plaats uit de eerste ronde. Ondanks dat het rijden lekker ging moest hij in de beginfase toch een aantal plaatsen prijsgeven. Butron knokte voor alles wat hij waard was en vocht mooie duels uit met de concurrentie. Echter in het heetst van de strijd ging hij in de fout waardoor hij terugviel naar een eenentwintigste plaats. De Beursfoon Suzuki-rijder gaf zich niet zomaar gewonnen en hield de druk op de ketel bij de twintigste man. Helaas ging hij nogmaals in de fout waarna hij zijn motor niet meer aan de praat kreeg en noodgedwongen het rennerskwartier op moest zoeken.

De start van de tweede manche was minder goed maar toch kwam hij op een achttiende plaats uit de eerste ronde. Jose kende een moeilijke beginfase en viel door een aantal fouten terug naar een dertigste plaats. Hij herstelde zich goed en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren. Helaas zat er niet meer in dan een vierentwintigste plaats waardoor hij helaas niet tot scoren kwam.
In het dagklassement eindigde hij op een negenentwintigste plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na tien wedstrijden op een zesentwintigste plaats.

Op 1 augustus gaat het kampioenschap verder in het Belgische Lommel.

BUSINESS PARTNERS