Beursfoon Rockstar Suzuki Team maakt plannen voor 2014 bekend

woensdag 06 november 2013

Amsterdam – Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team maakt met trots haar plannen voor seizoen 2014 bekend. Mike Kras en Rene de Jong zullen de kleuren proberen hoog te houden in de diverse kampioenschappen. 

mike

Mike zal van start gaan op de snelle Suzuki RM-Z450L04 in het ONK MX1 met maar 1 doel, en dat is de titel. Daarnaast zal hij starten in het nieuwe Europees Kampioenschap, het EK 300. Speciaal hiervoor heeft het team een aantal zeer exclusieve Suzuki RMZ 300 motoren laten bouwen. Rene zal starten in het ONK en het EK 125cc en zal een select aantal races meedoen in het EK MX2 op de snelle Suzuki RM-Z250L04. Hiernaast zal het team van start gaan in de Pro Nationals in Engeland.

Het EK 300 project is in samenwerking met Wiseco, Nico Bakker Framebouw, Rob van Schie en Ton van Grinsven. We hebben de Suzuki RM-Z450 voorzien van een Suzuki RM250 tweetakt motorblok. Uiteraard hebben we ook een Suzuki RM 125 in een aluminium frame en die zal door Rene bestuurd worden. 

rm

John Beijer;

"2013 ging moeizaam van start, de resultaten vielen in het begin tegen door blessures en omdat sommige medewerkers andere ideeën hadden dan ik zelf. We hebben de zaken toen snel recht kunnen trekken en gelijk afscheid genomen. Dat was even stressvol maar hierna reed Mike gelijk erg goed en kon zelfs in Finland de overwinning pakken in het Europees Kampioenschap en ook in Lierop deed hij goede zaken en hebben we het seizoen prima kunnen afsluiten. Onze doelstellingen en het uitgangspunt binnen deze opzet is om Rene te laten profiteren van de ervaring van Mike en zo kunnen ze samenwerken aan het bereiken van een hoger niveau met als doel de Nederlandse ONK MX1 en ONK 125cc titel en een top 3 plaats in het EK 300 voor Mike.”

Mike Kras;

"We hebben toch nog een paar mooie dingen kunnen laten zien. De overwinning tijdens de Zwarte Cross was een zeer mooie ervaring maar uiteraard ook mijn podiumplaatsen in het ONK MX1, GP MX3 in Valkenswaard en uiteraard de overwinning in Finland was top. Ik ben blij dat ik vanaf heden met Rudy kan samenwerken. Hij heeft zeer veel ervaring op gedaan bij fabrieksteams en kan ons weer een stap verder brengen. Met Gerrit erbij is ons team compleet en neem ik alleen genoegen met de titel in 2014. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat ik de samenwerking met het Team Beursfoon Suzuki kan verlengen en gezamenlijk gaan we er alles aan doen om de doelstellingen te verwezenlijken".

Rene de Jong;

"Het team heeft mij het afgelopen jaar al geholpen en ik ben het team dan ook dankbaar voor de hulp van dit jaar en voor het vertrouwen naar de toekomst toe. Ik heb de mogelijkheid om binnen het team mijn stage project te kunnen uitvoeren en hierdoor kan ik 7 dagen per week met mijn sport bezig zijn. In 2014 biedt het team mij verder de mogelijkheid om te profiteren van hun kennis en technische ondersteuning. Daarnaast de voorbereiding in de MX2 klasse (voor het seizoen 2015) en ik kan me mooi optrekken aan de snelheid van Mike".

BUSINESS PARTNERS