WK punten voor Kevin Strijbos in Grand Prix van Letland

vrijdag 25 juni 2010

Beursfoon Suzuki-rijder Kevin Strijbos heeft tijdens de negende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Letse Kegums 13 WK punten gescoord. In beide manches begon Strijbos rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd. In de eerste manche kon hij in de beginfase niet in zijn ritme komen waardoor hij beslag legde op een zestiende plaats. In de tweede manche ging het beter en stuurde hierin zijn goed geprepareerde Suzuki naar een dertiende plaats. Ook Jose Butron kwam tot scoren in de MX2 klasse. Hij werd negentiende en twintigste in de manches, wat goed was voor drie WK punten.

In de aanloop naar de Grand Prix van Letland kreeg het team een tegenslag te verwerken. Marc de Reuver was woensdagnacht met 40 graden koorts en een zware keelontsteking heel ziek geworden. Marc en het team hebben tot vrijdagochtend gewacht met het maken van de beslissing. Omdat hij nog steeds 39.5 graden koorts had en veel pijn had in zijn keel, moest Marc de moeilijke beslissing nemen om niet af te reizen naar Letland. Ondanks deze tegenslag was het volledige Beursfoon Suzuki Team gemotiveerd om goede resultaten neer te zetten in Letland.

Nadat Kevin Strijbos in de vrije training een zestiende tijd neer had weten te zetten en in de pre kwalificatietraining als veertiende trainde, kwam hij in de kwalificatieheat niet goed weg bij de start. Kevin kwam als negentiende uit de eerste ronde en ging proberen om zover mogelijk terug naar voren te komen. Op het snelle circuit van Kegums is het niet makkelijk om rijders te passeren. Toch slaagde Strijbos erin om zich op te werken naar een vijftiende plaats. In de slotfase belandde hij in een gevecht met de zestiende man, die hij helaas verloor. Kevin werd gepasseerd en kwam als zestiende over de finish.

In de eerste manche kwam hij in de top vijftien uit de start. In de beginfase wist hij gelijk een aantal plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een dertiende plaats. Omdat Kevin zijn ritme verloor kwam hij flink onder druk te staan van de rijders die achter hem reden. Hij viel hierdoor terug naar een zeventiende plaats waarop hij zich vervolgens lang staande wist te houden. Ondanks dat het rijden niet ging zoals het hoorde te gaan, knokte Strijbos voor alles wat hij waard was en wist in de slotfase toch nog een rijder te passeren om uiteindelijk als zestiende over de finish te komen.

In de tweede manche kwam hij rond de vijftiende plaats door de eerste bocht. In deze manche ging het rijden beter met Strijbos. Hij bouwde zijn wedstrijd rustig op en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren. Na een aantal ronden stootte hij door naar een vijftiende plaats en net na het midden van de wedstrijd nam hij de veertiende plaats voor zijn rekening. In de slotfase zette Kevin alles op alles en wist hierin nog een plaats winst te boeken. Moegestreden kwam hij op een dertiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Kevin op een veertiende plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na negen wedstrijden op een twaalfde plaats. Marc de Reuver staat op een drieëntwintigste plaats.

De Spanjaard Jose Butron komt weer steeds beter in zijn ritme maar mist nog de conditie om het een hele manche vol te houden. In de eerste manche kwam hij goed weg bij de start en kwam net buiten de top tien door de eerste bocht. Omdat het tempo in de beginfase te hoog lag, moest hij plaatsen prijsgeven. Butron knokte echter voor alles wat hij waard was en dit kostte hem op het snelle zandcircuit veel energie. Even viel hij buiten de punten maar in het tweede deel van de wedstrijd herpakte hij zich en wist toch op een negentiende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start en kwam op een drieëntwintigste plaats uit de start. Jose bouwde zijn wedstrijd netjes op en kwam net na het midden van de wedstrijd aan in de punten. Omdat de vermoeidheid er goed inzat, reed hij de wedstrijd met een constant tempo uit en kwam moegestreden op een twintigste plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde hij op tweeëntwintigste plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Letland de zesentwintigste plaats.

Opmerkelijk was ook het optreden van onze gastrijder Marco de Blaey in het WK voor veteranen. Marco wist in de tweede manche knap twaalfde te worden en keerde met 9 WK punten tevreden huiswaarts!

Volgend weekend staat de Zweedse Grand Prix in Uddevalla op het programma voor het Beursfoon Suzuki Team.

BUSINESS PARTNERS