Mike Kras wint voor de eerste keer in Goes

zondag 26 januari 2014

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft de internationale supercross in Goes gedomineerd. Mike is nog maar net hersteld van een operatie aan zijn onderarmen maar liet zien dat zijn vorm toch goed is momenteel en zette alle sessie waarin hij uit kwam naar zijn hand.

mike

Pas een week voor de wedstrijd besloot Mike om deel te nemen in Goes. Hij was herstellende van een operatie aan zijn onderarmen en had daardoor verschillende weken niet met de motor getraind. Het eerste gevoel met de motor was goed en daardoor ging Mike het ook even op het supercross parcours van Goes proberen. Ook dit ging lekker waardoor de deelname van Mike aan de wedstrijd een feit was.

Gelijk op vrijdag gaf Mike zijn visitekaartje af. Er stonden toen twee heats op het programma die niet mee telden voor het eindklassement over de twee dagen. Overtuigend reed Kras naar twee mancheoverwinningen en deed hiermee veel vertrouwen op voor de wedstrijd op zaterdag.

Op zaterdag kwalificeerde Mike zich rechtstreeks voor de finale. In de eerste heat leidde hij van start tot finish maar dit was in de tweede heat wel anders. Mike kwam slecht weg bij de start en belandde in de tweede bocht naast de baan. Op een allerlaatste plaats vervolgde hij zijn weg en begon aan een inhaalrace. Een ronde later kwam hij opnieuw in aanraking met een andere rijder waardoor hij nogmaals kostbare tijd verloor. Na dit oponthoud begon Mike naar voren te komen en te jagen op de leiders. Door aanvallend te rijden, verwees hij de ene na de andere rijder een plaats terug en nam met nog een aantal ronden te gaan de koppositie in handen. Er werden geen fouten meer gemaakt en zo kwalificeerde Kras zich op pole position voor de finale.

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de finale. Toen het starthek naar beneden klapte, reageerde hij goed en dook als eerste de eerste bocht in. Op het goed geprepareerde circuit zette Mike gelijk een hoog tempo in en bouwde een voorsprong op ten opzichte van tweede man Jurgen Wybo. Een aantal ronden hield hij het tempo strak totdat zijn voorsprong groot genoeg was. Daarna heeft hij geen risico’s meer genomen  en de wedstrijd op gecontroleerde wijze winnend afgesloten.

Commentaar Mike Kras:’’Ik ben blij dat mijn naam in het rijtje van winnaars in Goes kan worden bijgeschreven. Helaas was het deelnemersveld dit jaar iets minder sterk en dat is toch jammer voor de organisatie omdat ze er heel veel aan hebben gedaan. In de finale heb ik geen fouten gemaakt en nam gelijk de leiding in handen. In de tweede heat maakte ik wat foutjes na een slechte start maar dit wilde ik in de finale voorkomen’’.

De volgende wedstrijd waaraan Mike deel zal nemen is de wintercross in Groesbeek op zondag 9 februari.

Finale Inters Open

1  Mike Kras  07:34.915
2  JURGEN WYBO  07:38.556
3  CHRISTOPHER BAYLISS  07:40.202
4  KRISTOF SALAETS  07:40.836
5  ROMAN PEREZ  07:53.587
6  ARNAUD COLLIN  07:57.177
7  MATHIAS JØRGENSEN  08:00.980
8  BRAM van den HOEK  07:35.482
9  JEFFREY MEURS  07:39.649
10  DANNI HOJRIS  07:44.390
11  RINNIE van LINDEN  07:47.092
12  Wesley Pittens  07:48.059

BUSINESS PARTNERS