Mike Kras op het podium in de Dutch Supercross in Zuidbroek

zondag 03 november 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in de Dutch Supercross in Zuidbroek op het podium geeindigd. Op zijn RM-Z250 won hij op zaterdag en werd op zondag derde. Deze twee podiumplaatsen leverde hem een mooie tweede plaats op in het eindklassement.

mike

Na een wat rustigere periode was de supercross in Zuidbroek weer de eerste grote wedstrijd voor Mike. In de week voor de wedstrijd had Mike een aantal keren getraind op het circuit en keek met vertrouwen uit naar het weekend.

De zaterdagavond begon met een tegenslag voor Mike want in zijn heat kwam hij na de start in aanraking met een andere rijder en kwam ten val. Hierbij werd hij in zijn rug geraakt en dit zorgde voor een diepe snee. Door deze valpartij was Mike gelijk kansloos voor rechtstreekse kwalificatie maar dankzij een overwinning in de herkansing zat hij er als nog bij.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start. Door agressief te werk te gaan, kwam hij binnen een aantal ronden aan op een tweede plaats. Dominique Thury zette hem flink onder druk en toen Mike een klein gaatje open liet, zette Thury zijn motor er tussen en dit had tot gevolg dat Mike ten val kwam. Gelukkig bleef de schade beperkt en kon Mike de manche toch nog afsluiten op een vierde plaats. In de tweede manche kwam hij op een tweede plaats uit de start en wist na de eerste dubbelsprong gelijk de koppositie in handen te nemen. Gelijk sloeg hij een klein gaatje maar in het tweede deel van de wedstrijd kwam Sulivan Jaulin hard opzetten en wist Mike even te passeren. Dit was echter van korte duur want Mike sloeg gelijk terug en nam de koppositie weer terug in handen. In de slotfase hield hij de gaten goed dicht en sloot de manche winnend af waarmee hij ook de dagzege veroverde.

In de eerste heat op zondag zette Mike zijn goede rijden van op zaterdag verder. Lange tijd reed hij aan de leiding maar in de slotfase begon het tekort aan rij uren op te spelen. Het tempo ging iets naar beneden en de triples werden moeilijker gesprongen. Mike probeerde alles om de koppositie in handen te houden maar moest uiteindelijk Dominique Thury laten passeren en werd op een tweede plaats afgevlagd.

In de tweede heat kwam hij bijzonder slecht weg bij de start. In de achterhoede begon hij aan een inhaalrace en begon driftig plaatsen winst te boeken. Op zich lukte dit goed en Mike kwam helemaal terug naar een derde plaats. De twee kopmannen waren toen al te ver weg waardoor Mike in deze manche na een sterke inhaalrace op een derde plaats over de finish kwam.

Met een tweede en een derde plaats in de manches eindigde Mike op een derde plaats in het dagklassement. Met de eerste plaats van zaterdag daarbij eindigde Mike in het eindklassement op een tweede plaats.

Daguitslag zaterdag:
1 Mike Kras 43
2 Gaetan le Hir 43
3 Sulivan Jaulin 42
4 Dominique Thury 42
5 Marcus Lee Soper 30

Daguitslag zondag:
1 Dominique Thury 50
2 Sulivan Jaulin 42
3 Mike Kras 42
4 Gaetan le Hir 36
5 Christopher Bayliss 30

BUSINESS PARTNERS