Sterke start van Mike Kras in het ONK MX1

maandag 17 maart 2014

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Emmercompascuum begonnen met een nette tweede plaats. De rijder uit Fijnaart kwam in zowel de eerste als de tweede manche sterk voor de dag. In de tweede manche leidde hij lange tijd maar werd uiteindelijk met tweemaal een tweede plaats tweede in het dagklassement.

mike

Na een goede voorbereiding was Mike er klaar voor om in Emmercompascuum voor een goed resultaat te gaan. De omstandigheden waren perfect en Mike had het al snel goed naar zijn zin op het circuit. Verschillende ronden zette hij aan en uiteindelijk perste hij er een hele snelle tijd uit waarmee hij de pole position veroverde.

De start van de eerste manche was goed en op een derde plaats kwam hij uit de eerste ronde. In de beginfase bouwde hij zijn wedstrijd rustig op en keek de kat uit de boom. Na een aantal ronden nam hij de tweede positie over van August Justs en hield leider Marc de Reuver in het vizier. Tot in de slotfase bleef hij dicht in de buurt bij de voormalig Grand Prix winnaar maar helaas kon Mike het verschil niet maken en kwam op een nette tweede plaats over de finish.

In de tweede manche ging Mike de strijd aan voor de eindzege in Emmercompascuum. Hij pakte kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. Ronde na ronde wist hij de koppositie in handen te houden en Marc de Reuver achter zich te houden. Helaas kon hij het tempo vanwege opgepompte armen niet vast blijven houden waardoor de Reuver hem wist te passeren. Mike nam in de rest van de wedstrijd geen onnodige risico’s meer en sloot de manche af op een mooie tweede plaats.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Mike ook in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomende zondag staat de tweede wedstrijd op het programma in het Brabantse Mill.

Commentaar Mike Kras:’’Ik ben tevreden over vandaag. Tijdens de eerste wedstrijd kun je het kampioenschap makkelijker verliezen dan het winnen en daarom zijn twee tweede plaatsen goed. Ik heb het in de tweede manche geprobeerd maar kreeg helaas last van harde onderarmen. Ik kijk uit naar de tweede wedstrijd in Mill en hoop hier weer sterk voor de dag te kunnen komen’’.

Eerste manche:

1 Marc de Reuver

2 Mike Kras

3 Marcus Schiffer

4 Ceriel Klein Kromhof

5 Filip Bengtsson

 

Tweede manche:

1 Marc de Reuver

2 Mike Kras

3 Rick Satink

4 August Justs

5 Ceriel Klein Kromhof

 

Daguitslag:

1 Marc de Reuver 50 Pnt

2 Mike Kras 44 Pnt

3 Ceriel Klein Kromhof 34 Pnt

4 August Justs 32 Pnt

5 Rick Satink 31 Pnt

BUSINESS PARTNERS