Mike Kras wint ONK MX1 in Mill

maandag 24 maart 2014

Mike Kras uit het Rockstar Beursfoon Suzuki Team heeft in het Brabantse Mill de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 weten te winnen. Voor Mike was dit zijn allereerste ONK zege uit zijn carriere in de MX1 klasse. Tevens heeft hij hiermee de leiding in de tussenstand in handen genomen.

mike

EX ONK-rijder George Strik had het circuit onder handen genomen en er een aantal pittige wave secties ingelegd. Voor het merendeel van de rijders was dit pittig maar Mike voelde zich er goed op thuis en had in de training gelijk een goed ritme te pakken. Ook het zetten van een snelle tijd ging hem goed af. Mike knalde er een hele snelle tijd uit waarmee hij de pole position veroverde.

In de eerste manche pakte Mike een hele goede start en was de hele wedstrijd in gevecht met Todd Waters en Marc de Reuver voor de overwinning. Lange tijd reed Mike op een tweede plaats maar in de slotfase zette hij aan en nam de koppositie over van Waters. In het resterende deel hield Mike het tempo strak en reed onbedreigd naar zijn allereerste ONK manchezege.

Ook in de tweede manche begon Mike in de kopgroep aan de wedstrijd. Lange tijd hield hij stand op een tweede plaats maar na een aantal ronden moest hij de tweede plaats afstaan aan een ontketende Joel Roelants. Voor Mike was het belangrijk dat Roelants ook Todd Waters nog zou passeren want dan zou Mike de dagzege pakken. In het tweede deel van de wedstrijd was dit het geval en was Mike de virtuele winnaar van de dag. In de slotfase kwam vierde man Marc de Reuver nog hard opzetten maar Mike had het gevaar gezien en hield het tempo hoog tot aan de finish. Dit resulteerde in een derde plaats waarmee hij zijn allereerste ONK zege uit zijn carriere wist te pakken.

Na twee wedstrijden staat Mike aan de leiding in de strijd om de Nederlandse titel. Het verschil met tweede man Marc de Reuver is bijzonder klein waardoor het een spannend kampioenschap belooft te worden.

Rene de Jong ging voor het team van start in de 125cc klasse. De opkomst in de 125cc klasse was goed en Rene stuurde zijn machine dan ook enthousiast het circuit op om te gaan treden. Na verschillende snelle ronden kwam hij uit op een vijftiende plaats waarmee hij niet tevreden was.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Rene niet goed weg en kwam pas op een vijftiende plaats door. In de tweede ronde stootte hij al door naar een dertiende plaats maar helaas kwam hij niet veel later door een stuurfout ten val. Dit kostte hem een aantal plaatsen en zo kwam hij op een zeventiende plaats terug in de wedstrijd. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist door zijn goede inzet nog op een twaalfde plaats over de finish te komen.

Helaas wist Rene ook in de tweede manche geen goede start te pakken en kwam pas op een veertiende plaats voorbij start/finish. Echter in de volgende ronde viel Rene terug naar een zeventiende plaats. Rene bleef knokken voor wat hij waard was en kwam met nog twee ronden te gaan aan op een veertiende plaats. In de laatste twee ronden kon hij door blijven gaan en wist nog twee rijders te passeren om uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish te komen.

Met tweemaal een twaalfde plaats eindigde Rene op een twaalfde plaats in het dagklassement. Rene is teleurgesteld over zijn rijden. Hij had verwacht dat hij een betere uitslag zou kunnen halen. Nu zal hij zich gaan concentreren op de derde ONK-wedstrijd van het seizoen in Axel.

Eerste manche MX1:

1 Mike Kras

2 Todd Waters

3 Marc de Reuver

4 William Saris

5 Filip Bengtsson

 

Tweede manche MX1:

1 Joel Roelants

2 Todd Waters

3 Mike Kras

4 Marc de Reuver

5 Pasal Raucheneker

 

Daguitslag MX1:

1 Mike Kras 45 Pnt

2 Todd Waters 44 Pnt

3 Marc de Reuver 38 Pnt

4 Filip Bengtsson

5 William Saris

 

Daguitslag 125cc:

1 Davy Pootjes 50 Pnt

2 Bas Vaessen 44 Pnt

3 Max Engelen 40 Pnt

4 Ivanov Baranov 34 Pnt

5 Tomass simoleika 31 Pnt

12 Rene de Jong 18 Pnt

BUSINESS PARTNERS