Mike Kras op het podium in EK MX2 in Tsjechie

maandag 05 augustus 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in het EK MX2 in Loket, Tsjechie op het podium geeindigd. De rijder uit Fijnaart kwam na een goede start terug naar een derde plaats en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

mike

Het circuit van Loket is bijzonder snel en hierdoor waren de verschillen tussen de rijders klein. Hier en daar was de baan toch wat aangepast ten opzichte van de voorgaande jaren en de start was aan de hele andere kant van het circuit. Op zaterdag kwalificeerde Mike zich als zesde in zijn groep maar was vastbesloten om het in de finale op zondag beter te doen.

Toen het starthek in de finale naar beneden klapte zat hij er redelijk goed bij. Gelijk reed hij aanvallend en maakte een aantal plaatsen goed. Al snel kwam hij aan op een vierde plaats en niet veel later stootte hij door naar een derde plaats. De twee kopmannen hadden toen al een gat geslagen. De rest van de manche stond Mike onder flinke druk van de vierde en vijfde man maar hij hield het tempo strak en hield de derde plaats in handen tot over de finish.

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap is hij opgeklommen naar een . zesde plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin.

MX2 /Finale:
1 Valentin Guillod CH KTM
2 Jeremy Seewer CH Suzuki
3 Mike Kras NL Suzuki
4 Damon Graulus B KTM
5 Benit Paturel F Husqvarna

Tussenstand UEM MX2 na 6 wedstrijden:
1 Valentin Guillod CH KTM 144
2 Jeremy Seewer CH Suzuki 127
3 Damon Graulus B KTM 101
4 Brian Bogers NL KTM 76
5 Ceriel Klein Kromhof NL KTM 68
6 Mike Kras NL Suzuki 59

 

BUSINESS PARTNERS