Mike Kras in de top vijf in het ONK MX1 in Lichtenvoorde

maandag 23 september 2013

Mike Kras uit het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Lichtenvoorde in de top vijf geeindigd. In de eerste manche reed de rijder uit Fijnaart tot in de laatste ronde op een vierde plaats maar helaas kreeg hij na de finish een minuut tijdstraf omdat zijn motor teveel geluid produceerde. Hierdoor werd hij op een zevende plaats geklasseerd. In de tweede manche reed Mike een hele constante wedstrijd en werd op een vierde plaats afgevlagd waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

mike

In de training ging Mike er gelijk stevig tegenaan. Hij had zijn draai al snel gevonden op het circuit maar had gedurende de sessie wel last van opgepompte armen. Ondanks dit perste hij er in de tiende ronde pas zijn snelste rondetijd uit waarmee hij de sessie afsloot op een vierde plaats.

In de eerste manche kwam Mike goed weg toen het starthek viel en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Mike weerde zich kranig en kon het hoge tempo aan de kop goed volgen. Lang reed hij op een derde plaats maar in het midden van de wedstrijd viel hij toch even terug naar een vierde plaats. Door een valpartij van Evgeny Bobryshev kreeg Mike de derde plaats terug in handen en probeerde de Rus erachter te houden. Helaas lukte dit niet waardoor Mike een plaats af moest staan en na een hele sterke wedstrijd op een vierde plaats werd afgevlagd. Helaas kreeg hij na de finish een minuut tijdstraf omdat zijn motor teveel geluid produceerde en dit had tot gevolg dat hij drie plaatsen verloor en als zevende werd geklasseerd.

Geprikkeld stond Mike achter het starthek voor de tweede manche. Wederom pakte hij een goede start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. Lang hield hij het leidende trio in het vizier. In het midden van de wedstrijd moest hij ze laten gaan en concentreerde hij zich erop om de vierde plaats in handen te houden. Mike had een groot gat op de vijfde man en nam daardoor geen onnodige risico’s meer. Tevreden kwam hij op een vierde plaats over de finish en eindigde hiermee op een vijfde plaats in het dagklassement.

Ondanks dat Mike de eerste twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 heeft gemist, is hij in de eindstand toch nog op een zesde plaats geeindigd.

Uitslagen ONK MX1 in Lichtenvoorde:

1e manche:

1 Shaun Simpson GB Yamaha

2 Marc de Reuver NL Honda

3 Evgeny Bobryshev Rus Honda

4 Filip Bengtsson S KTM

5 William Saris NL Yamaha

7 Mike Kras NL Suzuki

 

2e manche

1 Evgeny Bobryshev Rus Honda

2 Shaun Simpson GB Yamaha

3 Marc de Reuver NL Honda

4 Mike Kras NL Suzuki

5 Filip Bengtsson S KTM

 

MX1 Dagklassement:

1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 2-1

2 Shaun Simpson GB Yamaha 3-2

3 Marc de Reuver NL Honda 4-4

4 Filip Bengtsson S KTM 7-3

5 Mike Kras NL Suzuki 7-4

 

Tussenstand KNMV ONK MX1 na 3 wedstrijden:

1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 220

2 Shaun Simpson GB TM/Yamaha 183

3 Filip Bengtsson S KTM 183

4 Marc de Reuver NL KTM/Honda 153

5 Augusts Justs Let Honda 149

6 Mike Kras NL Suzuki 142

BUSINESS PARTNERS