Mike Kras op het podium in EK MX2 in Lierop

maandag 09 september 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Brabantse Lierop op het podium geeindigd. In de finale reed Mike in de beginfase aan de leiding maar werd toen gepasseerd door Valentin Guillod. Mike liet het hier niet zomaar bij zitten en kwam in de slotfase weer heel dicht in de buurt. Mike zette de aanval in maar kon de Zwitser niet passeren en werd op een tweede plaats afgevlagd.

mike

Mike had voor deze wedstrijd een optimale voorbereiding genoten en was er klaar voor om er tegenaan te gaan. Hij begon sterk aan het weekend door in de tijdtraining op zaterdag een derde tijd neer te zetten. Ook in de kwalificatieheat was Mike goed voorin te vinden. Hij kwam goed uit de start en kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde. De hele wedstrijd volgde hij kampioenschapsleider Valentin Guillod op de voet maar kon het verschil niet maken waardoor hij op een nette tweede plaats over de finish kwam.

In de nacht van zaterdag en zondag had het enorm hard geregend en hierdoor waren de circuitomstandigheden helemaal anders dan op zaterdag het geval was. In de modderige omstandigheden ging Mike met goede hoop van start in de finale. Hij zat er goed bij na het vallen van het starthek en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij de aanval in en stootte in de eerste ronde al door naar de koppositie. Op het loodzware circuit hield Mike goed stand op de eerste plaats maar werd in het midden van de wedstrijd gepasseerd door Valentin Guillod. Even liep de Zwitser iets weg maar Mike verhoogde zijn tempo en kwam terug tot aan het achterwiel van Guillod. Helaas moest hij gedurende de wedstrijd zijn bril afzetten omdat deze vanaf de binnenzijde besloeg en hierdoor was zijn zicht beperkt. Mike moest hem hierdoor laten gaan en koos voor een nette tweede plaats.

In de eindstand om het Europees Kampioenschap MX2 is Mike op een vijfde plaats geeindigd. Over twee weken zal Mike van start gaan in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Lichtenvoorde.

 

MX2 Finale:

1 Valentin Guillod CH KTM

2 Mike Kras NL Suzuki

3 Brian Bogers NL KTM

4 Pauls Jonass Let KTM

5 Nick Kouwenberg NL Yamaha

6 Rene Albers NL KTM

7 Micha Boy de Waal NL KTM

8 Luca Nijenhuis NL Kawasaki

9 Roel van Oort NL Yamaha

10 Sven van der Mierden NL Yamaha

Eindstand Europees Kampioenschap MX2:

1 Valentin Guillod CH KTM 189

2 Jeremy Seewer CH Suzuki 152

3 Damon Graulus B KTM 116

4 Brian Bogers NL KTM 109

5 Mike Kras NL Suzuki 81

BUSINESS PARTNERS