Top tien plaats in Grand Prix van Limburg

dinsdag 03 augustus 2010

Kevin Strijbos uit het Beursfoon Suzuki Team heeft tijdens de elfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX1 in het Belgische Lommel een top tien plaats weten te behalen. Kevin kampte in beide manches met harde onderarmen waardoor hij niet het tempo kon rijden wat hij graag wilde. In de eerste manche werd hij tiende en in de tweede manche kwam hij als twaalfde over de finish. Marc de Reuver reed in de eerste manche na een valpartij in de eerste ronde een sterke inhaalrace en kwam vanaf een zevenendertigste plaats terug naar een zestiende plaats. Ook in de tweede manche was hij aan een sterke opmars bezig totdat hij ten val kwam en niet verder kwam dan een zevenentwintigste plaats. In de MX2 klasse wist Jose Butron twee WK punten te pakken. Na een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche was hij gelijk al kansloos om nog punten te pakken maar in de tweede manche reed hij een constant tempo en wist als negentiende over de finish te komen.

Het team en de rijders hadden tijdens de zomerpauze hard gewerkt om goed voorbereid aan de start te verschijnen tijdens deze Grand Prix. De Grand Prix van Lommel is 1 van de zwaarste op de kalender en wanneer je op dit circuit wilt scoren zullen het materiaal en de rijders goed fit moeten zijn. Het weekend begon op zaterdag bijzonder goed voor Kevin Strijbos met een derde tijd in de vrije training. Ook in de pre kwalificatietraining was Strijbos goed van voren te vinden met een tiende tijd. Marc de Reuver verkende in de vrije training enkel het circuit en reed hierin slechts zes ronden. In de pre kwalificatie zette hij verschillende keren aan om een goede tijd op de klokken te zetten. In de beginfase zette hij zijn snelste tijd neer, die hij later in de sessie niet meer verbeterd kreeg. Marc sloot de tijdtraining af op een zestiende plaats en kon hiermee in de kwalificatieheat nog een goede startplaats uitzoeken achter het starthek.

Kevin Strijbos voerde het deelnemersveld aan in de kwalificatieheat. In de beginfase hield hij even stand in de top drie maar door een aantal kleine foutjes viel hij terug naar een vijfde plaats. Omdat Strijbos last kreeg van opgepompte armen moest hij het tempo laten zakken waardoor hij terugviel naar een tiende plaats waarop hij uiteindelijk ook finishte. Ook Marc de Reuver kwam goed weg bij de start en begon op een achtste plaats aan de wedstrijd. In de eerste paar ronden hield Marc stand in de top tien maar daarna moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en zakte terug naar een veertiende plaats. De rijder uit Lommel bleef doorknokken en volgde de dertiende man. Echter op een verraderlijke dubbelsprong ging het mis met de Reuver. Hij nam het verkeerde spoor en kwam vol tegen de tweede bult aan. Hierbij sloegen zijn handen van het stuur, wat een valpartij tot gevolg had. Omdat Marc zich flink had gestoten, had hij even tijd nodig om bij te komen waarna hij uitermate teleurgesteld het rennerskwartier opzocht.

Bij de start van de eerste manche was het Kevin Strijbos die redelijk goed weg kwam en die op een tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat er in de eerste paar bochten een rijder vlak voor hem ten val kwam, moest hij even inhouden waardoor hij gelijk zo’n vier plaatsen verloor. Strijbos bouwde zijn wedstrijd netjes op en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren. De verloren plaatsen werden goed gemaakt maar vanwege harde onderarmen kon hij toch niet het tempo rijden wat hij graag had gewild. Kevin zette door en kwam op een mooie tiende plaats over de finish. Marc de Reuver kwam in de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Vanaf een zevenendertigste plaats moest hij terug naar voren komen. Marc zette alles op alles en kwam op het steeds zwaarder wordende circuit goed terug naar voren. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij aan op een zeventiende plaats maar omdat er in de laatste ronde nog iemand zonder benzine kwam te staan, schoof hij nog een plaats op en kwam op een zestiende plaats over de finish.

In de tweede manche kwam Kevin minder goed weg bij de start en kwam buiten de top vijftien uit de eerste paar bochten. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en werkte zich binnen een aantal ronden op naar een vierde plaats. Helaas kreeg hij een aantal ronden later wederom te kampen met harde onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken en waardoor hij uiteindelijk terugzakte naar een twaalfde plaats. Marc de Reuver kwam goed weg bij de start maar omdat hij te ver aan de buitenkant stond, werd hij in de eerste bocht naar buiten gedreven. Op een achttiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon vervolgens aan een opmars. De Reuver werkte zich op naar een vijftiende plaats en had de aansluiting met een groepje van rijders. Een kleine valpartij wierp hem helaas ver terug. Na de valpartij kon hij zijn ritme niet meer te pakken krijgen waardoor er in de tweede manche niet meer inzat dan een zevenentwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Kevin op een twaalfde plaats en Marc legde beslag op een negentiende plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat Kevin op een elfde plaats en Marc staat na de wedstrijd in Lommel op een tweeëntwintigste plaats.

De Spanjaard Jose Butron liet op zaterdag zien dat ook hij goed uit de voeten kan in het zand. In de pre kwalificatietraining ging hij in een hoog tempo rond over het circuit en zette een dertiende tijd op de klokken. In de kwalificatieheat kwam hij in de top vijftien uit de start. In de beginfase hield hij goed stand rond deze positie maar omdat Jose niet lekker in zijn ritme zat, moest hij gedurende de wedstrijd plaatsen inleveren. Daarnaast ging hij ook nog even een keer in fout waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfentwintigste plaats.

De eerste manche begon gelijk met een tegenslag voor Jose. Hij kwam in de eerste ronde ten val en kon zijn weg ver achter de laatste vervolgen. De achterstand van Jose was dusdanig groot dat punten halen al bijna niet meer haalbaar was. Toch was hij vastbesloten om de wedstrijd uit te rijden en dit deed hij dan ook op een zesentwintigste plaats.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Op een vijftiende plaats kwam hij uit de eerste ronde. Het tempo lag op dit zware zandcircuit net iets te hoog voor Jose waardoor hij gedurende de wedstrijd terugviel naar een eenentwintigste plaats. Door taai door te blijven rijden, werkte hij zich toch weer terug op tot in de punten en kwam moegestreden op een negentiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Jose op een tweeëntwintigste plaats en in de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat hij na elf wedstrijden op een zevenentwintigste plaats.

Gastrijder tijdens de Grand Prix van Limburg was Marco de Blaey. Marco stond aan de start bij de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap voor veteranen. De Blaey deed het goed en wist met een achtste en een tiende plaats in de manches negende te worden in het dagklassement.

Volgend weekend staat voor het Beursfoon Suzuki Team de twaalfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in Loket, Tsjechië.

BUSINESS PARTNERS