SUCCES EN TEGENSLAG VOOR HET BEURSFOON ROCKSTAR SUZUKI TEAM IN ONK IN HEERDE

zondag 18 maart 2012

Amsterdam - Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Heerde succes en tegenslag gekend. Mike Kras reed een sterke eerste manche en wist hierin als vijfde over de finish te komen. In de tweede manche zat hij er opnieuw goed bij en leek als zevende te gaan finishen totdat hij te kampen kreeg met een elektronisch probleem en de wedstrijd moest verlaten. Micha Boy de Waal reed in Heerde zijn sterkste ONK van het jaar. Micha Boy werd negende en tiende in de manches en dit leverde hem een zevende plaats op in het dagklassement.

Net als bij de twee voorgaande ONK wedstrijden was het deelnemersveld sterk te noemen. Ondanks de regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er goed bij. De Beursfoon Suzuki-rijders hadden er zin in en begonnen met veel zelfvertrouwen aan de training. Nadat ze het circuit hadden verkent gingen ze er in de tijdtraining gelijk goed voor zitten om een snelle tijd neer te zetten. Dit lukte goed want in hun eerste poging wisten beide rijders gelijk hun snelste tijd neer te zetten, wat resulteerde in een zevende tijd voor Mike en een achtste tijd voor Micha Boy. De Waal probeerde zijn tijd in de slotfase nog een keer te verbeteren maar maakte toen een foutje waardoor hij op een achtste tijd bleef staan.

Toen het starthek in de eerste manche viel, was het Mike die een hele goede start pakte en op een zesde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase stootte hij door naar een vierde plaats waarop hij lange tijd stand hield. Ondanks dit ging het rijden niet helemaal lekker met Mike en daarnaast begon zijn bril te beslaan waardoor het zicht minder werd. Dit kostte hem een plaats en viel terug naar een vijfde plaats. Mike volgde de vierde man en hield hierdoor het tempo hoog. In de slotfase kwam hij onder druk te staan van de zesde man maar Mike bleef netjes rijden en stuurde zijn Suzuki op een zesde plaats over de finish. Ook Micha Boy kwam goed weg bij de start en dook rond de tiende plaats de eerste bocht in. In de beginfase viel hij even terug naar een twaalfde plaats maar bleef hier rustig onder en bouwde zijn wedstrijd goed op. Toen hij lekker in zijn ritme kwam, wist hij zich op te werken naar een negende plaats en wist deze positie in handen te houden tot over de finish.

In de tweede manche kwam Micha Boy redelijk uit de start maar moest in de eerste ronde hier en daar wat inhouden voor valpartijen en moest zelfs een keer flink uitwijken omdat er een rijder vlak voor hem viel. Op een tweeëntwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en had dus veel werk te doen om terug naar voren te komen. Gecontroleerd rijdend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een mooie tiende plaats over de finish. Mike moest van buiten de top tien terug naar voren komen. Dit lukte goed want al voor het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een zesde plaats. In het tweede deel van de wedstrijd viel hij terug naar een zevende plaats. Mike leek op deze positie af te stevenen totdat hij met nog twee ronden te gaan te kampen kreeg met een elektronisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In het dagklassement eindigde Micha Boy op een zevende plaats en legde Mike beslag op een dertiende plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Mike op een zevende plaats en Micha Boy bezet na drie wedstrijden de negende plaats. Volgende week zondag gaat het kampioenschap verder in Mill.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Heerde:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Jeremy van Horebeek
3 Joel Roelants
4 Christophe Charlier
5 Mike Kras
9 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Joel Roelants
3 Glenn Coldenhoff
4 Jake Nicholls
5 Jeremy van Horebeek
10 Micha Boy de Waal
DNF Mike Kras

Daguitslag:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Joel Roelants 42 Pnt
3 Jeremy van Horebeek 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 35 Pnt
5 Jake Nicholls 27 Pnt
7 Micha Boy de Waal 23 Pnt
13 Mike Kras 16 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 140 Pnt
2 Joel Roelants 127 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 107 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 104 Pnt
5 Jake Nicholls 94 Pnt
7 Mike Kras 72 Pnt
9 Micha Boy de Waal 51 Pnt 

BUSINESS PARTNERS