stijgende lijn in Grand Prix van Italie

maandag 12 april 2010

Het Beursfoon Suzuki Team heeft vandaag tijdens de tweede wedstrijd om het Wereld Kampioenschap in het Italiaanse Mantova haar stijgende lijn verder weten te zetten. Kevin Strijbos maakte een sterke indruk en reed in de tweede manche lange tijd in de top vijf. 
 
Helaas ontbreekt het nog aan wedstrijdritme waardoor hij uiteindelijk als twaalfde over de finish kwam. Ook Marc de Reuver deed het in de eerste manche goed en werd twaalfde. In de tweede manche kon hij niet in het juiste ritme komen en strandde op een drieëntwintigste plaats. Jose Butron kwam in de MX2 klasse sterk uit de hoek en keerde huiswaarts met twaalf WK punten.

Marc de Reuver en Kevin Strijbos:

Het weekend begon niet helemaal naar wens voor Marc de Reuver. In de trainingen kon hij het juiste ritme niet te pakken krijgen en hierdoor zette hij niet de tijden op de klokken waarop hij op voorhand had gehoopt. In de kwalificatieheat ging het al beter. De Reuver kwam op een vijftiende plaats uit de start en reed vervolgens een constante wedstrijd rond deze positie. Even wist hij zich op te werken naar een veertiende plaats maar uiteindelijk moest hij toch genoegen nemen met een vijftiende plaats. Na de kwalificatieheat werd er een verandering aan de afstelling van de motor toegepast en Marc en het team hoopten dat dit op zondag goed uit zou pakken.

Kevin Strijbos dook in de kwalificatieheat in de kopgroep de eerste bocht in en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Kevin had een lekker ritme en reed de gehele wedstrijd een constant tempo. Toch moest hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen prijsgeven en kwam op een achtste plaats over de finish. 

In de eerste manche was het Marc die de beste start had genomen en die net buiten de top tien uit de eerste bocht kwam. Marc kon het hoge tempo van zijn voorgangers goed volgen en werkte zich in de beginfase op naar een tiende plaats. Deze positie wist hij lange tijd in handen te houden totdat hij in de slotfase onder druk kwam te staan van twee rijders. Marc zette alles op alles om de tiende plaats in handen te houden maar slaagde hier niet en kwam moegestreden op een twaalfde plaats over de finish. Kevin Strijbos reed in de eerste manche in de punten totdat hij in het midden van de wedstrijd ten val kwam. Hierbij liep hij een krom stuur en een platte uitlaat op waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.



Belust op revanche ging Kevin in de tweede manche van start. Hij zat er goed bij toen het deelnemersveld door de eerste bocht kwam en reed in de beginfase lekker mee in de top vijf. Omdat Strijbos nog kampt met te weinig wedstrijdritme moest hij het tempo gedurende de wedstrijd iets laten zakken. Hierdoor viel hij terug naar een dertiende plaats. Kevin herpakte zich in het tweede deel van de wedstrijd en wist toch nog een plaats winst te boeken om uiteindelijk als twaalfde over de finish te komen.


Marc de Reuver moest in de eerste bocht na de start inhouden voor twee gevallen rijders en moest het gas dichtdoen. Hierdoor moest hij buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Marc kwam in deze manche niet in zijn ritme en had het hierdoor moeilijk om naar voren te komen. Na een aantal ronden kwam hij de top twintig binnen maar omdat het rijden niet naar wens ging, viel hij na het midden van de manche buiten de punten en kwam niet verder dan een drieëntwintigste plaats.


In het dagklassement eindigden Kevin en Marc op een achttiende en negentiende plaats. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap MX1 staat Marc na twee wedstrijden op een achttiende plaats en 1 punt daarachter staat Kevin op een negentiende plaats.


Jose Butron kwam in de MX2 klasse sterk voor de dag. In de eerste manche nam hij een goede start en kwam rond de tiende plaats door de eerste bocht. De jonge Spanjaard had het moeilijk om het hoge tempo te maken op het circuit van Mantova en viel hierdoor al snel verschillende plaatsen terug. Butron bleef knokken voor alles wat hij waard was en sleepte er toch nog een negentiende plaats uit waarmee hij twee punten pakte voor het Wereld Kampioenschap. Na de eerste manche werd er iets aan de afstelling van de motor gewijzigd en vol goede moed ging hij na de pauze van start voor zijn tweede manche.


Ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij na de start en kwam als derde door de eerste bocht. In de beginfase moest hij een aantal plaatsen afstaan maar toen hij rond de tiende plaats kwam te rijden, kreeg hij het juiste ritme in handen en ging hij het gevecht aan met de concurrentie. Verschillende keren wisselde hij van positie en wist uiteindelijk op een mooie elfde plaats over de finish te komen.



In het dagklassement eindigde Jose op een zestiende plaats. Na twee wedstrijden staat hij op een negentiende plaats.
Volgende week zondag staat voor het Beursfoon Suzuki Team de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Gemert.

BUSINESS PARTNERS