Sterke seizoensafsluiter voor Mike Kras in Mill

dinsdag 18 oktober 2011

Amsterdam - De seizoen finale van het Open Nederlands mx2 kampioenschap vond afgelopen weekend plaats in Mill. Het Beursfoon Suzuki team dat in de tussenstand de derde plaats te verdedigen had met Mike Kras, kende er een goede wedstrijd.  Een goede circuitverkenning vooraleer hij een snelle rondetijd op de klokken zette. De tweede snelste trainingstijd bracht Mike in ideale positie aan het starthek van beide manches. Snelstarten als gevolg hiervan brachten Mike in beide manches in de voorste gelederen van zijn klasse. De eerste manche wist Mike de tweede plaats te bezetten tot er halverwege wedstrijd een technisch foutje er anders over besliste en Mike zo in 10de positie finishte. Een enorme goed rijdende Kras was uit op revanche in de tweede manche en reed zo na een enorme strijd in 3de positie over de aankomst.

Eerste manche:
Na zich goed voorbereid te hebben voor deze eerste manche kwam Mike na een snel start in tweede positie voorbij de mekaniekers zone.  Zijn goede fysieke vorm werd bevestigd door constante ronde tijden die hem halverwege wedstrijd nog steeds in deze tweede positie bracht. Echter gooide een kleine technische fout roet in deze goede uitslag waardoor hij ronde na ronde meer vermogen verloor. Hierdoor zat er niet meer in dan een 10de plaats in de eerste manche van de dag.

 
Tweede manche:
Revanche tijd in de tweede manche waarin hij in derde positie van start kwam en deze tot aan de finish niet meer zou afstaan. Mike die wel tijdens gehele wedstrijd aangevallen werd in functie van deze derde plaats wist deze stevig vast te houden op zijn Hoegee getunede Suzuki. Een solide tweede manche voor Mike die met deze derde plaats een bevestiging gaf van een goed seizoen.

Met het supercross seizoen in aantocht zijnde zal het Beursfoon Suzuki zich nu gaan toeleggen op het testen van tal van nieuwigheden en afstellingen op de Suzuki motor van Mike. De eerste wedstrijd waarin hij zal aantreden is aankomend weekend tijdens de Supercross van Schijndel.

 
Next Race: 23/10 - Supercross Schijndel

By: Michiel Janssens / Beursfoon Suzuki MX Team

Pics: Bavo Swijgers

BUSINESS PARTNERS