Sterke inhaalrace brengt Mike Kras een zevende plaats in Letland

zondag 07 juli 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums op een zevende plaats geeindigd. De rijder uit Fijnaart kwam in de finale vanuit het middenveld sterk terug naar voren en wist na een goede inhaalrace nog zevende te worden.

mike

Het circuit van Kegums lag er mooi bij toen de rijders op zaterdag het circuit opgingen voor hun tijdtraining. Mike zat in de eerste groep met daarin ook de kampioenschapsleider. Het circuit van Kegums is bij Mike welbekend want in 2012 mocht hij hier nog het podium beklimmen in het EK MX2. Al snel had hij het juiste ritme te pakken en zette verschillende snelle tijden op de klokken. Uiteindelijk sloot hij de sessie af als vierde waarmee hij in de kwalificatieheat een goede startplaats uit kon kiezen.

Helaas kreeg hij in de kwalificatieheat een tegenslag te verwerken. Hij kwam in de beginfase ten val en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Dit betekende dat hij in de laatste kans alsnog moest proberen om zich te kwalificeren. Hierin zette Mike veruit de snelste tijd op de klokken waarmee hij zich kwalificeerde voor de finale op zondag.

Omdat Mike zich via de laatste kans had gekwalificeerd mocht hij in de finale pas laat oprijden naar het starthek. Dit had tot gevolg dat hij helemaal aan de buitenzijde achter het starthek stond. Mike  kwam rond de twintigste plaats uit de start en begon gelijk aan een inhaalrace. Al in de zesde ronde kwam hij aan op een tiende plaats en bleef het tempo hooghouden om nog meer plaatsen winst te boeken. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij aan op een zevende plaats. Alles werd op alles gezet om ook de zesde man nog te passeren maar helaas lukte dit niet waardoor hij genoegen moest nemen met een zevende plaats.

Omdat Mike de eerste paar wedstrijden om het Europees Kampioenschap heeft gemist, staat hij in de tussenstand pas op een achttiende plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Finse Hyvinkaa.

Finale EMX2:
1 Jeremy Seewer
2 Valentin Guillod
3 Ceriel Klein Kromhof
4 Brent van Doninck
5 Damon Graulus
7 Mike Kras

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Valentin Guillod 97
2 Jeremy Seewer 87
3 Damon Graulus 70
4 Ceriel Klein Kromhof 68
5 Brian Bogers 51
18 Mike Kras 14

BUSINESS PARTNERS