Opgepompte armen maken het Mike Kras moeilijk in het ONK MX2 in Oldebroek

zondag 24 maart 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Oldebroek laten zien dat hij de snelheid heeft om vooraan mee te kunnen strijden. Helaas kreeg de rijder uit Fijnaart zoveel last van zijn armen dat hij in beide manches vele plaatsen prijs moest geven en uiteindelijk als elfde en negentiende over de finish kwam.

Het circuit van Oldebroek lag er in de ochtend goed geprepareerd bij. Wel waren een paar stukjes iets bevroren vanwege de nachtvorst. Mike was er op gebrand om in Oldebroek een goed resultaat neer te zetten. In de training had hij zijn draai al snel gevonden en ging er in de tijdtraining goed voor zitten om er een snelle ronde uit te persen. Dit lukte goed want Mike reed een snelle ronde achter Jeffrey Herlings aan en wist de tweede tijd op de klokken te zetten.

Gemotiveerd bereidde Mike zijn startplaats voor op de eerste manche. Toen het starthek naar beneden klapte, zat hij er goed bij en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Mike hield in de beginfase goed stand op een derde plaats maar kreeg na een aantal ronden te kampen met opgepompte armen. Mike probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden maar kon gedurende de wedstrijd het stuur bijna niet meer vasthouden. Toch knokte hij door maar moest wel lijdzaam toezien dat verschillende rijders hem wisten te passeren. Mike kwam uitermate teleurgesteld op een elfde plaats over de finish.

In de tweede manche kwam Mike minder goed uit de start en kwam rond de tiende plaats uit de eerste bocht. Gelijk probeerde hij zijn ritme te vinden maar al na een aantal ronden begonnen de problemen met zijn armen weer op te spelen. De problemen met zijn armen waren zodanig erg dat het stuur hem in de handen bungelde. Mike probeerde de schade te beperken door een iets lager tempo te gaan rijden. Net als in de eerste manche moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en kwam ditmaal op een negentiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Mike op een vijftiende plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet hij na twee wedstrijden de zestiende plaats. Volgend weekend zal Mike van start gaan in het Wereld Kampioenschap MX3 op het Eurocircuit van Valkenswaard.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Oldebroek:

1e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Romain Febvre F KTM
3 Ceriel Klein Kromhof NL KTM
4 Jake Nicholls GB KTM
5 Alessandro Lupino I Kawasaki
6 Glenn Coldenhoff NL KTM
7 Harri Kullas SF Honda
8 Petar Petrov Bul Yamaha
9 Even Heibye Nor KTM
10 Erik Eggens NL Yamaha
11 Mike Kras NL Suzuki
 
2e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jordi Tixier F KTM
3 Glenn Coldenhoff NL KTM
4 Jake Nicholls GB KTM
5 Alessandro Lupino I Kawasaki
6 Ceriel Klein Kromhof NL KTM
7 Petar Petrov Bul Yamaha
8 Erik Eggens NL Yamaha
9 Micha Boy de Waal NL KTM
10 Romain Febvre F KTM
19 Mike Kras NL Suzuki
 
MX2 Dagklassement:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2 Jake Nicholls GB KTM 4-4
3 Glenn Coldenhoff NL KTM 6-3
4 Ceriel Klein Kromhof NL KTM 3-6
5 Romain Febvre F KTM 2-9
15 Mike Kras NL Suzuki 11-19
 
Tussenstand KNMV ONK MX2 na 2 wedstrijden:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 100
2 Glenn Coldenhoff NL KTM 77
3 Ceriel Klein Kromhof NL KTM 67
4 Jordi Tixier F KTM 64
5 Romain Febvre F KTM 59
16 Mike Kras NL Suzuki 19

BUSINESS PARTNERS