Niet fitte Mike Kras scoort zesde plaats in Markelo

maandag 24 juni 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Markelo op een zesde plaats geeindigd. De rijder uit Fijnaart kwam niet fit aan de start en had tijdens beide manches last van hoofdpijn. Toch sleepte hij er in zowel de eerste als de tweede manche een zesde plaats uit waarmee hij ook zesde werd in het dagklassement.

mike

Er waren verschillende Grand Prix-rijders op de wedstrijd in Markelo afgekomen waardoor het op voorhand al een spannende wedstrijd leek te gaan worden. Mike begon verre van fit aan de dag. Hij was ziek en had tijdens het rijden maar weinig energie. Ondanks dit wist hij er in de training toch een mooie derde tijd uit te persen.
In de eerste manche pakte Mike een hele goede start en reed in de beginfase netjes mee in de top drie. Het rijden ging lekker maar helaas kon Mike het tempo niet handhaven omdat hij niet fit was. Lang reed hij op een vierde plaats maar in het tweede deel van de wedstrijd moest hij toch nog twee plaatsen afstaan waardoor hij moegestreden op een zesde plaats over de finish kwam.

Ondanks de hoofdpijn wilde Mike er in de tweede manche toch het beste van proberen te maken. Hij kwam slecht weg bij de start en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Mike had veel werk te doen en begon aan een inhaalrace. Mike kwam goed terug naar voren en ging in de slotfase het gevecht aan met vijfde man Herjan Brakke. Beide rijders wisselden verschillende keren van positie maar helaas moest Mike het tempo in de slotfase iets laten zakken en moest daardoor opnieuw genoegen nemen met een zesde plaats.

Met tweemaal een zesde plaats eindigde Mike ook in het dagklassement op een zesde plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet hij nu de zevende plaats. Volgend weekend zal Mike van start gaan in het Europees Kampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Markelo:

1e manche:
1 Joel Roelants B Yamaha
2 Evgeny Bobryshev Rus Honda
3 Shaun Simpson GB TM
4 Marc de Reuver NL KTM
5 Herjan Brakke NL Yamaha
6 Mike Kras NL Suzuki
7 Filip Bengtsson S KTM
8 Augusts Justs Let Honda
9 Rick Satink NL Yamaha
10 William Saris NL Yamaha

2e manche:
1 Evgeny Bobryshev Rus Honda
2 Shaun Simpson GB TM
3 Filip Bengtsson S KTM
4 Marc de Reuver NL KTM
5 Herjan Brakke NL Yamaha
6 Mike Kras NL Suzuki
7 William Saris NL Yamaha
8 Kim Lindstrom S KTM
9 Rick Satink NL Yamaha
10 Augusts Justs Let Honda
DNF Joel Roelants B Yamaha

MX1 Dagklassement:
1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 2-1
2 Shaun Simpson GB TM 3-2
3 Marc de Reuver NL KTM 4-4
4 Filip Bengtsson S KTM 7-3
5 Herjan Brakke NL Yamaha 5-5
6 Mike Kras NL Suzuki 6-6

Tussenstand KNMV ONK MX1 na 5 wedstrijden:
1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 175
2 Filip Bengtsson S KTM 149
3 Shaun Simpson GB TM 136
4 Augusts Justs Let Honda 125
5 Tanel Leok Est Honda 114
7 Mike Kras NL Suzuki 110

BUSINESS PARTNERS