Mike Kras wint Supercross in Schijndel

maandag 25 oktober 2010

Amsterdam - Beursfoon Suzuki-rijder Mike Kras heeft de supercross van Schijndel gewonnen. De rijder uit Fijnaart kwam op beide dagen sterk voor de dag op zijn fijn sturende RM-Z250 en wist dankzij een tweede plaats in de finale op zaterdag en een eerste plaats in de finale op zondag de eindzege te pakken.

In de finale op zaterdag kwam Mike in de kopgroep uit de start. Het duurde echter net iets te lang voordat Mike aan kwam op een tweede plaats waardoor de kopman een gat had weten te slaan. Mike zette de achtervolging in en wist in iedere ronde iets van zijn achterstand goed te maken. In de slotfase kwam hij aan het achterwiel. Alles werd op alles gezet maar Mike vond nergens een plaats waar hij de koppositie over kon nemen waardoor hij op de eerste dag genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Klik hier voor een video verslag van Arno

In de finale op zondag vetrok zijn krachtige Suzuki als een speer toen het starthek viel en als eerste dook hij de eerste bocht in. Gelijk stond Mike onder druk van de tweede man maar hij hield het hoofd koel en wist de koppositie ronde na ronde in handen te houden. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg Mike iets meer ruimte waardoor hij iets op adem kon komen. Het tempo werd in het resterende deel van de finale hoog gehouden en ook zijn concentratie verzwakte geen moment. Gecontroleerd rijdend werkte hij de laatste paar ronden af en sloot de finale als winnaar af.

Met een tweede plaats op zaterdag en een overwinning op zondag pakte Mike de eindzege in Schijndel. De volgende supercross voor het Beursfoon Suzuki Team is in Hardenberg in het weekend van 26, 27 en 28 november.

BUSINESS PARTNERS