Mike Kras wint kerstcross in Reusel

maandag 17 december 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft de kerstcross in Reusel weten te winnen. In de eerste manche zat Mike er goed bij na de start en wist al na vier bochten de koppositie in handen te nemen. Gelijk sloeg hij een gat en nam op het met sporen bezaaide circuit geen risico’s meer en sloot de manche winnend af. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een derde plaats. Omdat hij wist dat deze positie voldoende was voor de eindzege nam hij op het verraderlijke circuit geen onnodige risico’s meer en reed de wedstrijd uit op een derde plaats. Met deze resultaten won Mike het dagklassement in Reusel.

mike

Vanwege de vorst in het begin van de week en de regen en de dooi richting het weekend toe, was de baan bijzonder nat en modderig. Voor de training besloot Mike om te proberen in de beginfase gelijk een goede tijd op de klokken te zetten. Gelijk lukte het hem om een perfecte ronde te rijden en pakte hiermee de pole position. Dit was met deze omstandigheden natuurlijk uitermate belangrijk want Mike kon hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Voor de start van de eerste manche nam Mike uitvoerig de tijd om een goede startplaats klaar te maken. Toen het starthek viel, kwam Mike goed weg en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk loerde hij op een gaatje waar hij de koppositie over kon nemen. Binnen vier bochten slaagde hij erin om de eerste plaats over te nemen en zette gelijk een hoog tempo in om te proberen weg te lopen. Dit lukte en nadat hij twee ronden alles had gegeven en een groot gat had weten te slaan, begon hij iets gas terug te nemen omdat de baan er erg verraderlijk in lag. In de moeilijke omstandigheden bleef Mike geconcentreerd rijden en stuurde zijn goede geprepareerde Suzuki als eerste over de finish.

Ook voor de start van de tweede manche had Mike er alles aan gedaan om een goede startplaats klaar te maken. Toch zat hij er ditmaal een stuk minder goed bij na de start en moest vanaf een achtste plaats terug naar voren komen. Al snel begon hij plaatsen winst te boeken en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats. Omdat Mike wist dat een derde plaats voldoende was voor de dagzege, nam hij geen onnodige risico’s meer en reed de wedstrijd uit op een derde plaats.

Met een eerste en een derde plaats in de manches won hij het dagklassement in Reusel. Volgend weekend zal Mike starten tijdens de derde ronde om het Duits Supercross Kampioenschap in Munchen.

Uitslagen kerstcross in Reusel:

Eerste manche:
1 Mike Kras
2 William Saris
3 Yentel Martens
4 Jilani Cambre
5 Wietse Brackman
6 Jeremy Delince
7 Lars van Berkel
8 Nick Triest
9 Dietger Damiaens
10 Dieter Vromans

Tweede manche:
1 Jeremy Delince
2 Yentel Martens
3 Mike Kras
4 Jilani Cambre
5 William Saris
6 Nick Triest
7 Wietse Brackman
8 Dietger Damiaens
9 David Foquenne
10 Dieter Vromans.

Daguitslag:
1 Mike Kras
2 Yentel Martens
3 Jeremy Delince

BUSINESS PARTNERS