Mike Kras wint EMX2 finale in Finland

zondag 14 juli 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Finse Hyvinkaa weten te winnen. Mike kwam in de finale in de top vijf uit de start en werkte zich al snel op naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij het gat tot aan de kopman te dichten. Toen Mike aan het achterwiel kwam, viel de kopman en kon Mike de leiding over nemen. Ondanks dat hij flinke blaren in zijn handen had, hield hij goed stand op de eerste plaats en sloot de wedstrijd winnend af.

mike

Na zijn zevende plaats in Letland wist Mike dat er meer mogelijk is wanneer hij goed uit de start zou komen. Gemotiveerd begon hij dan ook aan het weekend in Finland. Het circuit van Hyvinkaa heeft een zanderige ondergrond en hier voelde Mike zich gelijk goed op thuis. Ook zijn snelheid was goed want in de tijdtraining zette hij een nette tweede tijd op de klokken. Ook in de kwalificatieheat kwam hij sterk voor de dag en streed hij voor de overwinning. Verschillende keren wisselde hij in de kopgroep van positie en wist na een zwaar bevochten wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen.

Mike had met zijn derde plaats in de kwalificatieheat een goede startplaats afgedwongen voor in de finale op zondag. Toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij goed weg en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij te jagen op de leider in de wedstrijd. Beetje bij beetje kwam hij dichter bij en net toen hij aan het achterwiel kwam, viel de kopman. Mike nam de koppositie over en had gelijk een gat van zo’n acht seconden. Ondanks dat Mike veel last had van blaren in zijn handen, hield hij het tempo strak en stuurde zijn goed geprepareerde Beursfoon Suzuki naar de zege.

mike

Commentaar Mike Kras:''Ik ben heel blij met deze zege. We zijn overgestapt van de MX1 naar de MX2 en dat is niet makkelijk. Als het starthek valt wordt er gelijk agressief gereden en daar moest ik even aan wennen. In Zweden was het niet genoeg, in Letland was het niet genoeg en dan nu de zege. Ik heb mijn hand vol met blaren maar het maakte mij niet uit en ik heb doorgezet. De Suzuki liep perfect en ik wil het team bedanken voor al het werk wat ze voor mij hebben verzet''!

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap MX2 is Mike opgeklommen naar een achtste plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in Loket, Tsjechie.

Uitslag finale EMX2 in Finland:
1 Mike Kras
2 Valentin Guillod
3 Brent van Doninck
4 Jeremy Seewer
5 Jesper Jonssen

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Valentin Guillod 119
2 Jeremy Seewer 105
3 Damon Graulus 83
4 Ceriel Klein Kromhof 68
5 Brian Bogers 65
8 Mike Kras 39

BUSINESS PARTNERS