Mike Kras tweede in het ONK MX1 in Gemert

maandag 29 april 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Gemert op het podium geeindigd. In de eerste manche kwam Mike na een constant gereden wedstrijd op een derde plaats over de finish. Ditzelfde deed hij in de tweede manche waarmee hij netjes tweede werd in het dagklassement.

mike

Mike is altijd een echte MX2-rijder geweest en wilde zelf de overstap naar de MX1 klasse nog niet maken. Echter tijdens verschillende trainingen voor de Grand Prix MX3 in Valkenswaard waar hij netjes tweede werd in het dagklassement, kwam naar voren dat Mike qua gewicht toch beter tot zijn recht komt op de Suzuki RM-Z450. Dit was dan ook de rede om tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert in de MX1 klasse van start te gaan.

In Gemert gaf hij in de training gelijk zijn visitekaartje af door een mooie tweede tijd op de klokken te zetten. Alleen de snelle Est Tanel Leok was net iets sneller maar Mike liet hiermee een sterke indruk achter en kon in beide manches een ideale startplaats uitzoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam hij goed weg bij de start en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Al na twee ronden klom hij op naar een vijfde plaats en net voor het midden van de wedstrijd nam hij de derde plaats in handen. Mike reed een nette wedstrijd en wist de tweede man goed in het oog te houden. Tot een aanval kwam het niet maar wel wist Mike de derde plaats netjes in handen te houden tot over de finish.

Ook in de tweede manche kwam hij rond de vijfde plaats uit de start. Ditmaal stootte hij gelijk in de tweede ronde door naar een vierde plaats en begon te jagen op de derde man. Na deze rijder een aantal ronden onder druk te hebben gezet, nam Mike in de vijfde ronde de derde plaats in handen. De twee kopmannen hadden ondertussen al een gat weten te slaan. Mike kwam wel even dichter in de buurt van de tweede man maar slaagde er op het loodzware circuit niet in om deze opmars door te zetten en kwam na een goed gereden wedstrijd ook in de tweede manche op een derde plaats over de finish.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Met het herstel van de Amerikaan Michael Leib gaat het voorspoedig. Zijn onderarmbreuk is bijna genezen en momenteel is hij al uit het gips. Hij is zich nu volop aan het voorbereiden op de resterende Grand Prix wedstrijden. Zoals het er nu naar uitziet zal de eerste Grand Prix waar hij op de Beursfoon Suzuki aan de start komt de Grand Prix van Frankrijk zijn op 9 juni.  Vanaf deze datum zal hij dus in de resterende tien Grand Prix wedstrijden uitkomen voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team.

Eerste manche:
1 Shaun Simpson
2 Marc de Reuver
3 Mike Kras
4 Filip Bengtsson
5 August Justs

Tweede manche:
1 Tanel Leok
2 Shaun Simpson
3 Mike Kras
4 Filip Bengtsson
5 Stuwey Reijnders

Daguitslag:
1 Shaun Simpson 47 Pnt
2 Mike Kras 40 Pnt
3 Filip Bengtsson 36 Pnt
4 Stuwey Reijnders 31 Pnt
5 Harri Kullas 28 Pnt

BUSINESS PARTNERS