Mike Kras scoort top vijf plaats in EK MX2 in Tsjechie

zondag 05 augustus 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft bij de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in Loket, Tsjechie een top vijf plaats weten te behalen. Na een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche moest Kras een inhaalrace rijden. Op het circuit waarop het niet makkelijk is om in te halen wist hij er toch nog een zestiende plaats uit te slepen. In de tweede manche reed Mike lange tijd in de kopgroep en werd op een mooie vierde plaats afgevlagd. Ook Micha Boy de Waal kwam tot scoren in Tsjechie. Micha Boy wist in de tweede manche als zestiende over de finish te komen en scoorde hiermee vijf EK punten.

mike

Op het harde circuit van Loket met daarop kleine steentjes is het altijd erg glad. Tijdens de trainingen op zaterdag had Mike het al snel goed naar zijn zin op het circuit en wist zich met een zesde plaats in de kwalificatieheat rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Micha Boy kwam in de kwalificatieheat slecht weg bij de start en moest vanaf een drieëntwintigste plaats terug naar voren komen. Op het snelle circuit waarop het moeilijk is om in te halen kwam de Waal nog terug naar een zeventiende plaats maar omdat de beste zestien rijders zich rechtstreeks kwalificeerden voor de wedstrijd moest hij nog een laatste kans tijdtraining rijden. Hierin wist de rijder uit Veen een derde tijd op de klokken te zetten waarmee hij zich alsnog kwalificeerde voor de wedstrijd.

De eerste manche begon met een tegenslag voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team. Mike kwam in de eerste ronde ten val en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Alles werd op alles gezet en Kras wist de ene na de andere rijder te passeren. Zijn inhaalrace eindigde op een zestiende plaats waarmee hij de schade beperkt hield door nog vijf punten te scoren. Ook Micha Boy kwam in de punten rijdend in de eerste ronde ten val en werd teruggeslagen naar een achtendertigste plaats. Micha Boy had bij zijn valpartij veel tijd verloren maar probeerde nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd wist hij nog verschillende rijders te passeren maar zijn achterstand was te groot waardoor er niet meer inzat dan een dertigste plaats.

micha

In de tweede manche zat Mike er goed bij na de start en kwam ruim in de top tien door de eerste bocht. In de eerste ronde wist hij gelijk al verschillende rijders te passeren en stootte door naar een vijfde plaats. Toen de kopman na een aantal ronden ten val kwam, schoof hij door naar een vierde plaats. Mike had de aansluiting met het leidende trio maar kon nergens een plaats vinden om  door te stoten naar een derde plaats. Ondanks dit werkte Mike een sterke wedstrijd af en wist op een mooie vierde plaats over de finish te komen. Micha Boy de Waal kwam ondanks zijn slechte startplaats goed uit de start en kon op een veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. De Waal wist zich goed staande te houden op een veertiende plaats. In het tweede deel van de wedstrijd kwam hij onder druk te staan van twee rijders. Micha Boy gaf alles wat hij in zich had en wist de veertiende plaats goed in handen te houden. Echter in de slotfase kwamen de beide rijders hem voorbij waardoor hij uiteindelijk als zestiende over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Mike op een zevende plaats en Micha Boy legde beslag op een twintigste plaats. Na vier wedstrijden blijft Mike op een derde plaats staan in de tussenstand en Micha Boy staat na de wedstrijd in Loket op een dertiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin.

Uitslagen EK MX2 in Tsjechie:

Eerste manche:
1 Maxime Desprey
2 Mel Pocock
3 Tim Gajser
4 Stefan Olsen
5 Jeremy Seewer
16 Mike Kras
30 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Mel Pocock
2 Tim Gajser
3 Jeremy Seewer
4 Mike Kras
5 Stefan Olsen
16 Micha Boy de Waal

Daguitslag EK MX2:
1 Mel Pocock 47 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Maxime Desprey 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 36 Pnt
5 Stefan Olsen 34 Pnt
7 Mike Kras 23 Pnt
20 Micha Boy de Waal 5 Pnt

Tussenstand EK MX2 na vier wedstrijden:
1 Mel Pocock 197 Pnt
2 Stefan Olsen 158 Pnt
3 Mike Kras 126 Pnt
4 Jeremy Seewer 125 Pnt
5 Tim Gajser 110 Pnt
13 Micha Boy de Waal 47 Pnt

BUSINESS PARTNERS