Mike Kras scoort top drie plaats in EK MX2 in Engeland

zondag 19 augustus 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is tijdens de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin een manche derde geworden. In de andere manche kwam hij vanwege een klein mechanisch probleem niet tot scoren. Ook Micha Boy de Waal wist zijn goed geprepareerde RM-Z250 naar elf EK punten te sturen.

mike

Alle klassen kwamen in Matterley Basin aan de start waardoor er al op donderdag begonnen werd met trainen. Mike en Micha Boy hadden hun eerste trainingen op vrijdag en reden ook op deze dag al hun eerste manche. In de tijdtraining kwam Micha Boy sterk uit de hoek door een achtste tijd neer te zetten. Mike slaagde er niet in om een perfecte ronde neer te zetten maar verzekerde zich met een tiende tijd toch van een goede plaats achter het starthek.

Later op de dag werd de eerste manche verreden. Mike slaagde erin om een goede start te pakken en kwam na een goed verlopen eerste ronde op een zesde plaats voorbij start/finish. Mike had de aansluiting met de top vijf en wist deze positie ronde na ronde in handen te houden. Echter met nog drie ronden te gaan kreeg Mike te kampen met een klein mechanisch probleem waardoor hij tot stilstand kwam en de wedstrijd niet uit kon rijden. Micha Boy kwam op een vijftiende plaats uit de start. Gelijk belandde hij in een gevecht met een aantal andere rijders en wisselde verschillende keren van positie. In de slotfase kreeg hij opnieuw de vijftiende plaats in handen maar de Waal stond in de slotfase nog flink onder druk en moest de vijftiende plaats uiteindelijk in de laatste ronde nog afstaan. Moegestreden kwam hij op een zestiende plaats over de finish.

micha

In de tweede manche eindigde Mike op een mooie derde plaats. Kras startte rond de vijfde plaats en werkte zich netjes terug op naar een derde plaats. Hij wist weg te lopen bij zijn achtervolgers en werkte een constante wedstrijd af om op een nette derde plaats over de finish te komen. Micha Boy kwam rond de twintigste plaats uit de start en moest een inhaalrace rijden om terug naar voren te komen. De verschillen tussen de rijders waren klein en lange tijd bracht Micha Boy door op een achttiende plaats. In de slotfase van de manche begon hij het verschil te maken en wist nog een aantal plaatsen winst te boeken om uiteindelijk als vijftiende over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Mike op een negende plaats en Micha Boy sloot de EK af op een zeventiende plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap staat Mike met nog twee wedstrijden te gaan op een vierde plaats. Micha Boy de Waal staat na de wedstrijd in Engeland op een veertiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Brabantse Lierop.

Uitslagen EK MX2 in Engeland:

Eerste manche:
1 Maxime Desprey
2 Stefan Kjer Olsen
3 Damon Graulus
4 Alessandro Battig
5 Jeremy Seewer
16 Micha Boy de Waal
DNF Mike Kras

Tweede manche:
1 Maxime Desprey
2 Mel Pocock
3 Mike Kras
4 Damon Graulus
5 Stefan Kjer Olsen
15 Micha Boy de Waal

Daguitslag:
1 Maxime Desprey 50 Pnt
2 Damon Graulus 38 Pnt
3 Stefan Kjer Olsen 38 Pnt
4 Mel Pocock 33 Pnt
5 Alessandro Battig 32 Pnt
9 Mike Kras 20 Pnt
17 Micha Boy de Waal 11 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Mel Pocock 230 Pnt
2 Stefan Kjer Olsen 196 Pnt
3 Maxime Desprey 155 Pnt
4 Mike Kras 146 Pnt
5 Jeremy Seewer 142 Pnt
14 Micha Boy de Waal 58 Pnt

BUSINESS PARTNERS