Mike Kras pakt podiumplaats in supercross in Hardenberg

woensdag 30 november 2011

Amsterdam - Mike Kras uit het Beursfoon Rockstar Suzuki MX Team heeft tijdens de grote internationale supercross in Hardenberg een podiumplaats weten te behalen. Tijdens de finale op zaterdag knokte Kras lange tijd voor de tweede plaats maar door een foutje verloor hij in de slotfase een positie en werd op een vierde plaats afgevlagd. In de finale op zondag ging de rijder uit Fijnaart het gevecht aan om de koppositie. Helaas kon hij de koppositie niet overnemen en moest gedurende de wedstrijd de tweede plaats afstaan en kwam moegestreden op een derde plaats over de finish.

Als titelverdediger kwam Mike naar de Evenementenhal in Hardenberg. Hij had er in de week voor de wedstrijd al getraind en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Op zaterdagavond moesten de rijders zich door middel van een 1 tegen 1 race kwalificeren voor de A finale. Mike moest het in deze wedstrijd opnemen tegen de snelle Fransman Mike Valade. Toen het starthek naar beneden klapte, kwam Mike goed weg maar vervolgens kwam hij op het wasbord niet goed uit waardoor hij werd gepasseerd. Alles werd op alles gezet om de koppositie terug te pakken maar hier slaagde hij niet in, wat betekende dat hij zich via de B finale moest proberen te kwalificeren voor de finale. Uiterst gemotiveerd ging Mike in de B finale van start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Mike werkte zich al snel op naar een tweede plaats en zette de aanval in op de kopman. Het kostte de Beursfoon Suzuki-rijder tot in de slotfase voordat hij een plaats had gevonden om de koppositie over te kunnen nemen. Mike gaf de eerste plaats niet meer uit handen en kwam als winnaar over de finish. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de finale maar wel had hij als nadeel dat hij vanaf de tweede startrij moest starten.

Ondanks dat Mike vanaf de tweede startrij moest starten kwam hij toch nog goed uit de start en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij de aanval in op de rijders voor hem en wist zich in de beginfase op te werken naar een derde plaats. Vervolgens zette hij de druk op de ketel bij de tweede man. Deze hield de gaten goed dicht waardoor Mike er niet voorbij kon komen. Alles werd geprobeerd door de rijder uit Fijnaart maar hij vond nergens een gat waar hij de tweede plaats over kon nemen. Omdat hij zelf in de slotfase een klein foutje maakte verloor hij de derde plaats en kwam lichtelijk teleurgesteld op een vierde plaats over de finish.

Op zondag kwalificeerde Mike zich dankzij een tweede plaats in de serie makkelijk voor de finale. Deze tweede positie bezorgde hem ook gelijk een goede startplaats. In de finale spoot zijn goed geprepareerde Suzuki weg bij de start en hij kwam op een derde plaats uit het wasbord. In de beginfase ging hij de strijd aan om de tweede plaats maar kon de tweede man opdat moment nog niet passeren. Kort daarna werd hij gepasseerd en viel terug naar een vierde plaats. Mike liet het hier niet bijzitten en bleef knokken voor wat hij waard was. Na een aantal ronden wist hij de tweede en derde man te passeren en ging het gevecht aan met de kopman. Echter bij een inhaalmanoeuvre raakte hij met zijn voorrem de arm van de leider waardoor deze poging mislukte. Kort daarna kwam Mike onder druk te staan van de derde man en toen de rijders tussen de achterblijvers kwamen, moest Mike de derde man laten passeren. Mike bleef knokken voor wat hij waard was maar kon de tweede plaats niet meer terug pakken en kwam op een derde plaats over de finish.

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team had in Hardenberg ook een gastrijder uit Amerika op bezoek genaamd Ricky Yorks. Hij deed het goed want op beide dagen wist hij zich te kwalificeren voor de finale. Op zaterdag werd hij tiende en na een valpartij in de finale op zondag kwam hij niet verder dan een vijftiende plaats.

In het weekend van 9, 10 en 11 december staat de volgende supercross op het programma in het Limburgse Venray.

Uitslagen Supercross Hardenberg:

Zaterdag:
1 Jack Brunell
2 Shannon Terreblanche
3 Kasper Lyngaard
4 Mike Kras
5 Ashley Greedy
10 Ricky Yorks

Zondag:
1 Jack Brunell
2 Kasper Lyngaard
3 Mike Kras
4 Shannon Terreblanche
5 Ashley Greedy
15 Ricky Yorks

BUSINESS PARTNERS