Mike Kras op het podium in ONK MX1 in Rhenen

vrijdag 10 mei 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen op het podium geeindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij op een derde plaats over de finish en eindigde hiermee ook in het dagklassement op een derde plaats.
Mike begon erg positief aan de dag door de training af te sluiten op een mooie tweede tijd. Dit was gezien het deelnemersveld een hele mooie prestatie en hiermee zag hij dat het met zijn snelheid goed zit. Met een goed gevoel begon hij dan ook aan de eerste manche.

mike

In de eerste manche zat Mike er goed bij na het vallen van het starthek en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en wist de kopman goed te volgen. Toen deze een foutje maakte, wist Mike de leiding over te nemen. Mike probeerde een gat te slaan maar slaagde hier niet in en moest de koppositie terug afstaan. Ondanks dat het rijden erg lekker ging, wist ook de derde man hem te passeren. Mike bleef knokken voor wat hij waard was maar kon in het resterende deel van de wedstrijd niet meer terug slaan en kwam op een derde plaats over de finish.

De start van de tweede manche was net iets minder goed en ditmaal kwam hij pas een op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Mike bouwde zijn wedstrijd goed op en kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren. Gelijk in de beginfase nam hij de vierde plaats in handen en in de achtste ronde stootte hij door naar een derde plaats. De twee kopmannen hadden opdat moment al een groot gat weten te slaan. Mike besloot hierdoor om geen onnodige risico’s meer te nemen en de manche uit te rijden op een derde plaats.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde Mike ook in het dagklassement op een derde plaats. Ondanks dat hij de eerste twee wedstrijden in dit kampioenschap heeft gemist, staat hij toch al op een achtste plaats in de tussenstand. Op zondag 23 juni staat de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Markelo.

1e manche:
1 Tanel Leok Est Honda
2 Shaun Simpson GB TM
3 Mike Kras NL Suzuki
4 Filip Bengtsson S KTM
5 Yentel Martens B Kawasaki
6 Rick Satink NL Yamaha
7 Evgeny Bobryshev Rus Honda
8 Augusts Justs Let Honda
9 Kristof Salaets B Honda
10 Harri Kullas SF Honda
DNS Marc de Reuver NL KTM

2e manche
1 Shaun Simpson GB TM
2 Tanel Leok Est Honda
3 Mike Kras NL Suzuki
4 Augusts Justs Let Honda
5 Filip Bengtsson S KTM
6 Marvin van Daele B KTM
7 Evgeny Bobryshev Rus Honda
8 Harri Kullas SF Honda
9 Kristof Salaets B Honda
10 Lukasz Lonka Pol Honda
DNS Marc de Reuver NL KTM

MX1 Dagklassement:
1 Shaun Simpson GB TM 2-1
2 Tanel Leok Est Honda 1-2
3 Mike Kras NL Suzuki 3-3
4 Filip Bengtsson S KTM 4-5
5 Augusts Justs Let Honda 8-4

Tussenstand KNMV ONK MX1 na 4 wedstrijden:
1 Evgeny Bobryshev Rus Honda 128
2 Filip Bengtsson S KTM 116
3 Tanel Leok Est Honda 114
4 Augusts Justs Let Honda 100
5 Shaun Simpson GB TM 94
8 Mike Kras 40 Pnt

 

BUSINESS PARTNERS