Mike Kras op het podium in het EK MX2 in Lierop

maandag 03 september 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in zijn thuiswedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in Lierop op het podium geeindigd. De rijder uit Fijnaart reed een sterke eerste manche waarin hij in de slotfase de tweede plaats nog over wist te nemen. In de tweede manche reed hij opnieuw op een tweede plaats totdat hij in het tweede deel van de manche te kampen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij het tempo moest laten zakken. Mike verloor in de allerlaatste ronde nog twee plaatsen en kwam teleurgesteld op een vierde plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement. Micha Boy de Waal kwam in het Wereld Kampioenschap MX2 dicht bij het scoren van punten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 22ste en 23ste plaats in de manches.

mike

Na een goede voorbereiding was Mike er klaar voor om er tegenaan te gaan in zijn thuis wedstrijd in Lierop. Op zaterdag wist hij zijn kwalificatieheat te winnen en begon vol zelfvertrouwen aan de eerste manche. Hierin kwam hij goed uit de start en wist na een goed verlopen eerste ronde op een vierde plaats voorbij start/finish te komen. In de beginfase werkte hij zich op naar een derde plaats en begon vervolgens in te lopen op de tweede man. In  de slotfase kwam hij aan het achterwiel en zette de aanval in. Met nog twee ronden te gaan nam hij de tweede plaats over en stond deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer af.

Ook in de tweede manche startte Mike goed en kwam rond de vijfde plaats uit de eerste bocht. Het duurde niet lang voordat Mike zich op had weten te werken naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij in te lopen op Mel Pocock. Iedere ronde kwam hij iets dichter in de buurt maar helaas kreeg Mike in het midden van de wedstrijd te kampen met een klein mechanisch probleem waardoor hij het tempo moest laten zakken. Mike wist lange tijd stand te houden maar moest in de laatste ronde twee plaatsen prijsgeven waardoor hij als vierde over de finish kwam.

Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement en is hiermee ook in de tussenstand om het Europees Kampioenschap opgeklommen naar een derde plaats.

Micha Boy de Waal ging met een wild card van start in het Wereld Kampioenschap MX2. Micha Boy reed op zaterdag een goede kwalificatieheat door in het sterke deelnemersveld vanaf een zevenentwintigste plaats terug te komen naar een eenentwintigste plaats.

micha

In de eerste manche kwam Micha Boy slecht weg bij de start en kwam pas op een achtentwintigste plaats uit de eerste ronde. De Waal begon aan een opmars en probeerde een zo constant mogelijke wedstrijd te rijden. Dit lukte goed want gedurende de wedstrijd schoof hij verschillende plaatsen op en kwam uiteindelijk nog dicht in de buurt van de punten. Micha Boy zette goed door maar kwam uiteindelijk niet verder dan een 22ste plaats.

Ook in de tweede manche kwam de rijder uit Veen op een achtentwintigste plaats uit de eerste ronde en moest opnieuw naar voren proberen te komen. De baan was ondertussen loodzwaar geworden waarop het rijden van een constant ritme belangrijk was. De Waal zette net als in de eerste manche goed maar kwam met een 23ste plaats ook in deze manche niet tot scoren.

In het dagklassement eindigde Micha Boy op een vijfentwintigste plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor het Beursfoon Rockstar Suzuki Team de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma in het Italiaanse Faenza.

Uitslagen EK MX2 in Lierop:
MX2 /1e manche:
1 Mel Pocock GB Yamaha
2 Mike Kras NL Suzuki
3 Stefan Kjer Olson DK Yamaha
4 Brent Vandoninck B KTM
5 Lars van Berkel NL Honda

MX2 / 2e manche:
1 Mel Pocock GB Yamaha
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha
3 Brent Vandoninck B KTM
4 Mike Kras NL Suzuki
5 Brian Bogers NL KTM

Dagklassement MX2 GP van Nederland:
1 Mel Pocock GB Yamaha 50
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha 42
3 Mike Kras NL Suzuki 40
4 Brent Vandoninck B KTM 38
5 Lars van Berkel NL Honda 31

Tussenstand MX2 na 6 wedstrijden:
1 Mel Pocock GB Yamaha 280
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha238
3 Mike Kras NL Suzuki 186
4 Maxime Desprey F Kawasaki 157
5 Jeremy Seewer CH Suzuki 142

Uitslagen Grand Prix MX2 in Lierop:

MX2 /1e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Max Anstie GB Honda
4 Tommy Searle GB Kawasaki
5 Jake Nicholls GB KTM
22 Micha Boy de Waal NL Suzuki

MX2 / 2e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Jeremy Vanhorebeek B KTM
3 Max Anstie GB Honda
4 Tommy Searle GB Kawasaki
5 Arnaud Tonus CH Yamaha
23 Micha Boy de Waal NL Suzuki

Tussenstand MX2 na 14 wedstrijden:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 622
2 Tommy Searle GB Kawasaki 557
3 Jeremy Vanhorebeek B KTM 519
4 Jake Nicholls GB KTM 387
5 Joel Roelants B Kawasaki 367
54 Micha Boy de Waal NL Suzuki 2

BUSINESS PARTNERS