Mike Kras op het podium in EK MX2 in Letland

zondag 15 juli 2012

Mike Kras uit het Rockstar Beursfoon Suzuki Team is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums op het podium geeindigd. Mettweemaal een derde plaats in de manches wist Kras ook derde te worden in het dagklassement. Micha Boy kwam tijdens de kwalificatietraining ten val maar ging met een zere duim, schouder en rug toch van start. In de eerste manche reed hij netjes op en tiende plaats maar omdat hij zijn motor stil remde zat er nietmeer in dan een negenentwintigste plaats. In de tweede manche wist Micha Boy met een zestiende plaats vijf EK punten te scoren.

Op zaterdag hadden de beide rijders van het Rockstar Beursfoon Suzuki Team hetgelijk goed naar hun zin. Mike zette een derde tijd op de klokken in de vrije training en Micha Boy sloot de sessie af als vijfde. In de tijdtraining perste Mike er een hele scherpe tijd uit en sloot de sessie af als tweede. Micha Boy zette in de beginfase al een redelijk snelle tijd neer waarmee hij begon als snelste en later terugviel naar een vijfde tijd. Helaas ging het kort daarna op een verre tafel mis. Micha Boy verloor de controle over de motor en kwam scheef neer. Dit had een flinke valpartij tot gevolg en hierbij liep de Waal een gekneusde duim, schouder en rugspieren op. Na het even rustig aan gedaan tehebben, vervolgde Micha Boy toch zijn weg op de reservemotor maar slaagde er niet meer in om zijn tijd te verbeteren. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een vijftiende tijd.

In de eerste manche pakte Mike een goede start en streed in de eerste ronde om dekoppositie. Helaas maakte hij toen een foutje maar wist toch op een mooie derde plaats over de finish te komen. Micha Boy kwam op een zesde plaats uit de start. Ondanks het zere lichaam ging het rijden lekker. Wel zakte hij gedurende de wedstrijd terug naar een tiende plaats maar vervolgens wist hij lange tijd stand te houden op deze positie. Helaas remde Micha Boy in het tweede deel van de wedstrijd zijn machine stil. Het kostte hem veel tijd om weer weg te komen waardoor er niet meer inzat dan een negenentwintigste plaats.

Ook in de tweede manche zat Mike er goed bij na de start en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase handhaafde hij zich op een zesde plaats maar na een aantal ronden schoof hij door naar een derde plaats. De twee kopmannen hadden opdat moment al een gat weten te slaan die Mike ook niet meer dichtgereden kreeg. Tevreden kwam hij op een derde plaats over de finish en eindigde hiermee ook op een derde plaats in het dagklassement. Micha Boy had in de warm up al met verschillende pijnstillers gereden maar had tijdens het rijden veel pijn. Toch pakte de Waal een redelijke start en kon op een twaalfde plaats aan dewedstrijd beginnen. Helaas kon Micha Boy zijn Suzuki niet goed over de knippen liften waardoor hij gedurende de wedstrijd een paar plaatsen prijs moest geven. Toch knokte hij door en wist er een zestiende plaats uit te slepen waarmee hij vijf EK punten scoorde.

Na twee wedstrijden staat Mike op een vijfde plaats en Micha Boy bezet de dertiende plaats in de tussenstand om het Europees Kampioenschap. Volgend weekend staat de derde wedstrijd op het programma in Rusland.

Eerste manche:
1 Mel Pocock
2 Stefan Kjer Olsen
3 Mike Kras
4 Tim Gajser
5 Maxime Desprey
29 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Mel Pocock
2 Stefan Kjer Olsen
3 Mike Kras
4 Tim Gajser
5 Brian Bogers
16 Micha Boy de Waal

Daguitslag MX2:
1 Mel Pocock 50 Pnt
2 Stefan Kjer Olsen 44 Pnt
3 Mike Kras 40 Pnt
4 Tim Gajser 36 Pnt
5 Brian Bogers 31 Pnt
21 Micha Boy de Waal 5 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:
1 Mel Pocock 100 Pnt
2 Stefan Kjer Olsen 80 Pnt
3 Jeremy Seewer 69 Pnt
4 Tim Gajser 68 Pnt
5 Mike Kras 63 Pnt
13 Micha Boy de Waal 26 Pnt

BUSINESS PARTNERS