Mike Kras op het podium bij de Red Bull Pro Nationals in Mill

zondag 12 augustus 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is bij de Red Bull Pro Nationals in Mill op het podium geeindigd. Kras reed een sterke eerste manche waarin hij als vierde over de finish wist te komen. In de tweede manche kwam hij ondanks een pijnlijke voet sterk terug naar voren en had aan een zevende plaats voldoende om als derde het podium te mogen beklimmen. Micha Boy de Waal reed een sterke eerste manche en eindigde als vierde MX2-rijder. In de tweede manche kwam Micha Boy hard ten val waardoor hij gelijk een goed resultaat in rook op zag gaan.  Wel wist hij nog tiende te worden en verzekerde zich hiermee van een vijfde plaats in het dagklassement.

mike

De beide Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders begonnen op zaterdag gedreven aan het weekend. Mike Kras wist in de vrije training gelijk de snelste tijd neer te zetten en stond ook in de tijdtraining lang op de snelste tijd. Uiteindelijk kwam Marc de Reuver er nog net overheen waardoor hij de sessie afsloot als tweede. Micha Boy zette een achttiende tijd op de klokken maar zette hiermee wel een tijd neer die goed was voor een vierde tijd in de MX2 klasse. Aan het einde van de dag bepaalde een kwalificatieheat de startopstelling voor de wedstrijd op zondag. Mike Kras kon in deze manche niet in zijn ritme komen maar zette taai door en legde beslag op een zesde plaats. Micha Boy kwam op zijn MX2 machine niet goed weg bij de start maar ging de strijd  aan met de concurrentie en wist op een negentiende plaats over de finish te komen waarmee hij vierde MX2-rijder was.

De temperaturen liepen op zondag tegen het middaguur hoog op in Mill. Wel lag de baan er nu fijner bij dan op zaterdag. Mike pakte een goede start in de eerste manche en reed in de beginfase rond de vijfde plaats. Mike bouwde zijn wedstrijd goed op en kon in de slotfase nog versnellen en slaagde er nog in om de vierde man te passeren. Hiermee hield de rijder uit Fijnaart zijn kansen op een podiumplaats open. Micha Boy kwam in deze manche sterk voor de dag. De rijder uit Veen gaf alles wat hij in zich had en streed voor de tweede plaats in de MX2 klasse. Helaas kwam hij net iets tekort en moest na een sterk gereden manche genoegen nemen met een vierde plaats in de MX2 klasse.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Mike. Bij de start bleef hij met zijn voet achter het starthek hangen . Dit deed enorm veel pijn maar op zijn tanden bijtend zette Kras zijn weg voort. Van achter uit het veld kwam hij steeds verder terug naar voren en belandde in een spannend gevecht om de zevende plaats met Yentel Martens. Er werd op het scherpst van de snede gestreden en hierbij kwamen beide rijders zelfs samen ten val. Mike was snel weer weg en kon de zevende plaats veilig te stellen. Ook Micha Boy kende tegenslag in de beginfase van de tweede manche. De Waal was weer aan een opmars bezig om van achter uit het veld terug naar voren te komen totdat hij uit een bocht een highsider kreeg en hard ten val kwam. Micha Boy kroop naar de kant maar kon na enige tijd zijn weg weer vervolgen. Micha Boy reed de manche nog wel uit en legde beslag op een tiende plaats in de MX2 klasse.

micha

In het dagklassement eindigde Mike op een derde plaats in de MX1 klasse en Micha Boy sloot het weekend af met een vijfde plaats in de MX2 klasse. Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team gaat zich nu voorbereiden op het Europees Kampioenschap MX2 in Engeland die volgend weekend op het programma staat op het circuit van Matterley Basin.

Daguitslag MX2:
1 Elliott Banks Browne 50 Pnt
2 Roberts Just 44 Pnt
3 Ceriel Klein Kromhof 40 Pnt
4 Mike van den Bogaert 32 Pnt
5 Micha Boy de Waal 29 Pnt

Daguitslag MX1:
1 Max Nagl 50 Pnt
2 Gert Krestinov 37 Pnt
3 Mike Kras 33 Pnt
4 Davis Livs 30 Pnt
5 Manuel Priem 29 Pnt

BUSINESS PARTNERS