Mike Kras ook in het EK MX2 in Rusland op het podium

zondag 22 juli 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in Semigorje, Rusland voor het tweede weekend oprij een podiumplaats weten te behalen. Mike wist in zowel de eerste als de tweede manche op een derde plaats over de finish te komen en eindigde hiermee ook in het dagklassement op een derde plaats. Micha Boy de Waal heeft nog wat ritme tekort na zijn enkeloperatie maar knokte zich toch in beide manches naar een dertiende plaats en wist hiermee veertiende te worden in het dagklassement.

 

mike

 

De trainingen op zaterdag werden in redelijk goede weersomstandigheden verreden. Wel regende het van tijd tot tijd maar het circuit hield zich goed en de beide Beursfoon Rockstar Suzuki-rijders hadden het goed naar hun zin op de baan. Het circuit had een wat zanderige ondergrond waarop Mike in de vrije training een tweede tijd neer wist te zetten en Micha Boy sloot deze sessie af als zevende. Ook in de tijdtraining zette Mike een knappe tweede tijd op de klokken en bewees hiermee op scherp te staan voor de manches die nog op het programma stonden. Micha Boy slaagde er niet in om een perfecte ronde neer te zetten en wist zijn beste rondetijd pas in de elfde ronde neer te zetten. Hiermee sloot hij de sessie af als zestiende.

 

Voor de start van de eerste manche had het enorm hard geregend. Het water stond op verschillende plaatsen op de baan en het was heel erg modderig toen de rijders van start gingen. Het was een ware slijtageslag maar Mike slaagde erin om een goede start te pakken en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. De gehele wedstrijd heeft hij deze positie in handen weten te houden en reed geconcentreerd zijn ronden om uiteindelijk als derde afgevlagd te worden. Micha Boy de Waal stond vanwege zijn zestiende trainingstijd in het midden achter het starthek. Op zich kwam de Waal goed weg bij de start maar kon in de bocht niet goed afdraaien. Op een vijftiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar wist zich al snel op te werken naar een veertiende plaats. Vervolgens raakte hij in gevecht met de vijftiende man en wisselde van positie. In het midden van de manche kwam hij aan op dertiende plaats. Ronde na ronde wist hij deze positie in handen te houden maar in de slotfase viel hij toch nog even terug naar een veertiende plaats. De Waal liet het hier niet bijzitten en ging terug in de aanval. In de slotfase nam hij de dertiende plaats terug in handen en wist deze positie in handen te houden tot over de finish.

 

micha

 

De tweede manche werd in droge omstandigheden verreden. Net als in de eerste manche pakte Mike een hele goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. Netjes rijdend wist hij zich goed staande te houden op de derde plaats. De twee kopmannen waren net iets sneller maar Mike bleef hier rustig onder en stuurde zijn goed geprepareerde Suzuki op een derde plaats over de finish. Micha Boy kwam op een vijftiende plaats uit de start. In de beginfase loerde hij op een gaatje zodat hij de rijder voor hem kon passeren. Ronde na ronde zat hij achter de veertiende man maar deze rijder wist hij in de achtste ronde in te halen en stootte door naar een veertiende plaats. De Waal hield het tempo strak en wist in de slotfase nog een plaats winst te boeken om uiteindelijk als dertiende over de finish te komen.

 

mike

 

In het dagklassement eindigde Mike op een derde plaats en Micha Boy de Waal legde beslag op een veertiende plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap MX2 staat Mike na drie wedstrijden op een derde plaats en Micha Boy bezet na de wedstrijd in Rusland de twaalfde plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Loket, Tsjechië.

 

Uitslagen EK MX2 in Rusland:

 

MX2 /1e manche:
1 Mel Pocock GB Yamaha
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha
3 Mike Kras NL Suzuki
4 Alessandro Battig I Yamaha
5 Brian Bogers NL KTM
13 Micha Boy de Waal NL Suzuki

 

MX2 / 2e manche:
1 Mel Pocock GB Yamaha
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha
3 Mike Kras NL Suzuki
4 Maxime Desprey F Kawasaki
5 Brent Vandoninck B KTM
13 Micha Boy de Waal NL Suzuki

 

Dagklassement MX2 GP van Rusland:
1 Mel Pocock GB Yamaha 50
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha44
3 Mike Kras NL Suzuki 40
4 Alessandro Battig I Yamaha 32
5 Brian Bogers NL KTM 31
14 Micha Boy de Waal NL Suzuki 16

 

Tussenstand MX2 na 3 wedstrijden:
1 Mel Pocock GB Yamaha 150
2 Stefan Kjer Olson DK Yamaha124
3 Mike Kras NL Suzuki 103
4 Jeremy Seewer CH Suzuki 89
5 Tim Gajser Slo KTM 68
12 Micha Boy de Waal NL Suzuki 42

BUSINESS PARTNERS