Mike Kras met lichte blessure in supercross Zuidbroek

dinsdag 08 november 2011

Amsterdam - Afgelopen weekend stond voor het Beursfoon Suzuki alles in teken van de Supercross wedstrijd te Zuidbroek. Een van de grootste en best georganiseerde Supercross gelegenheid in de Benelux met een enorme uitstraling. Hierin kon een team als Beursfoon Suzuki met rijder Mike Kras niet ontbreken. Mike kwam als erkend Nederlands supercross rijder zeer gemotiveerd aan de start in Zuidbroek na het bekeken hebben van deze enorm spectaculaire en goed aangelegde baan.

De trainingen verliepen zeer vlot voor Mike in het voltallige en nieuwe internationale deelnemersveld wanneer hij de sessies zonder al te veel druk te zetten telkens binnen de top-3 wist af te sluiten. Echter liep het helemaal mis voor de piloot uit Fijnaart wanneer hij in de Halve Finale van het vrijdag programma ten val kwam met een andere piloot en hier een gekneusde hand aan overhield. Met een irriterende pijn in zijn hand besloot Mike alsnog van start te gaan in de herkansing waarin hij omwille van de hinder aan de hand slechts 4de werd.

Zaterdag:
Zaterdag probeerde Mike wederom van start te gaan in de trainingen om een eventuele beterschap van de hand waar te nemen. Spijtige genoeg draaide deze niet positief uit nadat zijn hand los schoot bij nemen van het wasbord. Er werd geen enkel risico meer genomen nadien en besliste Mike in overleg met de teamleiding om niet meer van start te gaan in deze wedstrijd.

Mike zal nu de nodige tijd gebruiken om zijn blessure te laten genezen en naar de volgende wedstrijd te Duinkerke te werken. Daar zal hij met zijn RM-Z450 Suzuki machine aan de start staan van een strandrace indien zijn blessure voldoende geheeld is. Daarna staat er weer een supercross wedstrijd op het programma die verreden zal worden te Hardenberg.


Next Race: 20/11 - Beach Race Duinkerke

By: Michiel Janssens / Beursfoon Suzuki MX Team

Pics: MxNieuws.nl

BUSINESS PARTNERS