Mike Kras derde in het Europees Kampioenschap MX2

zondag 09 september 2012

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team is in de eindstand om het Europees Kampioenschap MX2 op een derde plaats geeindigd. Tijdens de laatste wedstrijd om dit kampioenschap in het Italiaanse Faenza wist de rijder uit Fijnaart in de tweede manche een mooie tweede plaats te behalen. Ook in de eerste manche pakte hij een hele goede start en reed al snel op een tweede plaats. Helaas kwam hij toen ten val waarna hij vanaf een vijfentwintigste plaats nog terug kwam naar een tiende plaats.  Micha Boy de Waal kwam in de eerste manche ten val in de eerste ronde. Met een grote achterstand op de groep begon hij aan een inhaalrace en wist nog helemaal terug te komen naar een vierentwintigste plaats. In de tweede manche legde de Waal ondanks een valpartij beslag op een mooie dertiende plaats.

mike

Vanwege de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het weekend was de ondergrond op vele plaatsen nattig waardoor er al snel verraderlijke diepe sporen ontstonden. Mike had zijn draai al snel gevonden op de baan van Faenza en zette een derde tijd op de klokken. Micha Boy bouwde zijn snelheid gedurende de sessie op en wist zijn snelste tijd pas in de twaalfde ronde neer te zetten waarmee hij de sessie uiteindelijk afsloot op een achttiende plaats.

micha

Met veel zelfvertrouwen begon het team aan de eerste manche. Echter deze begon met een tegenslag want Mike kwam op een tweede plaats rijdend ten val en viel terug tot buiten de top twintig. Mike zette alles op alles om zo snel mogelijk plaatsen winst te boeken. Door de vele diepe sporen viel dit niet mee maar toch wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam na een zwaar bevochten wedstrijd op een tiende plaats over de finish. Micha Boy kwam in de eerste ronde ten val en liep hierbij een achterstand van zo’n twintig seconden op ten opzichte van de groep. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en kwam met snelle rondetijden terug naar voren. Helaas had hij bij de valpartij teveel tijd verloren om nog terug te komen tot in de punten en werd teleurgesteld op een vierentwintigste plaats afgevlagd.

micha

Gebrand op een goed resultaat ging Mike in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er super goed bij en begon in de kopgroep aan de wedstrijd. In de beginfase nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en wist deze positie een aantal ronden in handen te houden. Op zijn Beursfoon Rockstar Suzuki ging het rijden lekker op het verraderlijke circuit maar toch moest hij na een aantal ronden de koppositie afstaan en viel terg naar een tweede plaats. Mike probeerde de kopman zo goed mogelijk te blijven volgen en dit lukte. Hiermee behield hij zijn voorsprong op de derde man en kwam na een sterk gereden wedstrijd op een tweede plaats over de finish. Micha Boy kwam ook in deze manche niet goed uit de start en kwam in de beginfase vanaf een achtentwintigste plaats terug naar een twintigste plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij weer helemaal terugviel naar een zesentwintigste plaats. De Waal liet het hoofd niet hangen en ging terug in de achtervolging. Met snelle rondetijden kwam hij door het veld terug naar voren en wist er nog een hele mooi dertiende plaats uit te halen.

mike

Mike eindigde in het dagklassement op een vierde plaats en Micha Boy legde beslag op een zeventiende plaats. In de eindstand om het Europees Kampioenschap MX2 is Mike op een mooie derde plaats geeindigd. Micha Boy heeft het kampioenschap afgesloten op een zeventiende plaats. Volgend weekend zal het Beursfoon Rockstar Suzuki Team starten bij Beach On Wheels op strand Nulde.

Uitslagen EK MX2 in Italie:

Uitslag eerste manche:
1 Jordan Lacan
2 Benoit Paturel
3 Samuele Bernardini
4 Mel Pocock
5 Robin Kappel
10 Mike Kras
25 Micha Boy de Waal

Tweede manche:
1 Mel Pocock
2 Mike Kras
3 Benoit Paturel
4 Arnaud Aubin
5 Jordan Lacan
13 Micha Boy de Waal

Daguitslag:
1 Mel Pocock 43 Pnt
2 Benoit Paturel 42 Pnt
3 Jordan Lacan 41 Pnt
4 Mike Kras 33 Pnt
5 Stefan Kjer Olsen 30 Pnt
17 Micha Boy de Waal 8 Pnt

Europees Kampioenschap EK MX2:
1 Mel Pocock 323 Pnt
2 Stefan Kjer Olsen 268
3 Mike Kras 219 Pnt
4 Maxime Desprey 157 Pnt
5 Jeremy Seewer 142 Pnt
17 Micha Boy de Waal 66 Pnt

BUSINESS PARTNERS