Mike Kras derde in eindstand ONK Supercross

donderdag 15 december 2011

Amsterdam - Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki MX Team is in de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap Supercross op een derde plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd, die dit weekend in Venray werd verreden, wist Mike in het sterke deelnemersveld zesde en vijfde te worden en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in de eindstand.

Het supercrosscircuit in Venray was groot en goed opgezet. De ondergrond was hard en hierdoor kon er gesproken worden over een echte supercrossbaan. Tevens had de organisatie voor een sterk deelnemersveld gezorgd en verschillende Buitenlandse supercrossers hadden hun weg naar de Evenementenhal in Venray weten te vinden. Mike begon op een derde plaats in de tussenstand aan de wedstrijd in Venray. Op vrijdag kwalificeerde hij zich zonder problemen voor de finale. In de finale kreeg Mike een tegenslag te verwerken. Nadat het starthek was gevallen kwam hij op het startveld al in aanraking met de rijder die naast hem stond en bij het inrijden van de eerste bocht ondervond hij veel hinder van een valpartij die vlak voor hem plaats vond. In de achterhoede begon Mike aan de wedstrijd en zette de achtervolging in. Mike ging de strijd aan met de rijders voor hem en reed op zijn krachtige RM-Z250 goed terug naar voren. Na een zwaar bevochten wedstrijd legde Mike beslag op een zesde plaats en hield hiermee zijn kansen op de Nederlandse titel open.

Op zaterdag stond de Crazy Night op het programma, welke niet meetelde voor het Nederlands Kampioenschap. Via een 1 tegen 1 competitie moest Mike zich kwalificeren voor de finale. Mike nam het in zijn run op tegen Nick Kouwenberg. Beide MX2-rijders gaven elkaar geen duimbreed toe, wat resulteerde in een valpartij in het wasbord. Omdat de Suzuki van Mike sneller startte dan de motor van Nick wist Kras als winnaar over de finish te komen en kwalificeerde zich hiermee rechtstreeks voor de finale. In de finale pakte Mike een goede start en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een vierde plaats maar helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij. Mike lag met zijn been bekneld tussen de motor en een strobaal en verloor hierdoor veel tijd. Toen hij weer aan het rijden was, had hij zijn ritme al snel weer te pakken en wist er ondanks de valpartij toch nog een zesde plaats uit te slepen.

Met nog kans op de Nederlandse titel begon Mike uitermate gemotiveerd aan de zondag. Mike zat lekker in zijn vel en wist zich in de halve finale met een tweede plaats rechtstreeks te kwalificeren voor de finale en kon hiermee een ideale startplaats uitzoeken. Toen het starthek naar beneden klapte zat Mike er op zijn Suzuki RM-Z250 goed bij tussen de verschillende MX1 machines en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Alles werd op alles gezet door de rijder uit Fijnaart maar toch moest hij in het heetst van de strijd een plaats prijsgeven. Lange tijd hield hij goed stand op een vierde plaats totdat hij net na het midden van de wedstrijd werd gepasseerd en terugviel naar een vijfde plaats. Mike bleef alles geven maar kon de vierde plaats niet meer terugpakken en kwam moegestreden op een vijfde plaats over de finish.

In de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Mike op een derde plaats geëindigd. Voor het Beursfoon Rockstar Suzuki MX Team was dit de laatste supercross van dit seizoen. Het team wil alvast alle sponsoren en ondersteuners bedanken voor hun steun in dit seizoen!

Uitslagen Supercross Venray:

Vrijdag:
1 Evgeny Bobryshev
2 Matt Goerke
3 Shannon Terreblanche
4 Jurgen Wybo
5 Kasper Lynggaard
6 Mike Kras

Zaterdag:
1 Evgeny Bobryshev
2 Jack Brunell
3 Daniel Siegl
4 Jurgen Wybo
5 Dennis Ullrich
6 Mike Kras

Zondag:
1 Evgeny Bobryshev
2 Jack Brunell
3 Dennis Ullrich
4 Daniel Siegl
5 Mike Kras

Eindstand ONK Supercross:
1 Kasper Lynggaard
2 Shannon Terreblanche
3 Mike Kras

BUSINESS PARTNERS