Micha Boy de Waal wint Beach on Wheels

zondag 16 september 2012

Micha Boy de Waal van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft zaterdag Beach on Wheels op strand Nulde weten te winnen. De Waal wist beide manches te winnen en won aan het einde van de dag ook de superfinale.

micha

Micha Boy ging tijdens deze wedstrijd van start op een Suzuki RM-Z 450. Aangezien hij normaal op een Suzuki RM-Z 250F rijdt was het natuurlijk afwachten hoe dit zou gaan. In de training werd al snel duidelijk dat Micha Boy zich goed thuis voelde op deze zwaardere machine en begon dan ook met vertrouwen aan de eerste manche.

Het evenement werd ondersteunt door Eurol Oil en daardoor waren vele Eurol dealers aanwezig om te genieten van de mooie races op het strand van Putten. Mike Kras gaf op zaterdag les aan een groep van 25 mensen en bracht deze rijders de fijne kneepjes van het motorcrossen bij.

Micha Boy werkte een hele sterke wedstrijd af op Strand Nulde want hij wist beide manches winnend af te sluiten maar won daarnaast ook nog de superfinale. In deze superfinale gingen de beste vijf rijders van iedere klasse van start. De superklasse vertrok echter een minuut nadat de eerste groep gestart was. Aangezien de wedstrijd slechts twaalf minuten duurde, moest Micha Boy veel werk verzetten om de finale nog te kunnen winnen. Nadat hij in de eerste twee ronden zijn tempo rustig had opgebouwd, ging hij er in het resterende deel van de wedstrijd goed voor zitten en wist de ene na de andere rijder te passeren om uiteindelijk de wedstrijd nog winnend af te sluiten.

Het Beursfoon Rockstar Suzuki Team blikt terug op een succesvol evenement en zal zich nu gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen die op 21 oktober op de kalender staat.

Uitslagen Beach on Wheels:

Eerste manche:
1 Micha Boy de Waal
2 Ralph Hubers
3 Mike Kock
4 Paul Spierings
5 Stefan Jongewaard

Tweede manche:
1 Micha Boy de Waal
2 Ralph Hubers
3 Mike Kock
4 Marc Pepers
5 Paul Spierings

Daguitslag:
1 Micha Boy de Waal 120 Pnt
2 Ralph Hubers 108 Pnt
3 Mike Kock 100 Pnt
4 Paul Spierings 92 Pnt
5 Marc Pepers 90 Pnt

Superfinale:
1 Micha Boy de Waal
2 Dennis van Wordragen
3 Danny Gerards
4 Paul Spierings
5 Mike Kock

BUSINESS PARTNERS